Іноді хочеться привнести в знайому кухню приємну різноманітність. Навіть давно знайомий рецепт можна доповнити чимось незвичайним, але бажаючим страви ще більш цікавим. Рецепт шарлотки з яблуками і сливами – з таких. Традиційно проста в приготуванні шарлотка завдяки новому інгредієнту ставати ще більш соковитою та ароматною.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Сіль – 1 щіпка
  • Борошно пшеничне – 1 – 1.5 склянки
  • Розпушувач тіста – 0,5 – 1 ч. л.
  • Яблука – 2 – 3 шт.
  • Слива синя – 4 – 5 шт.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 20 – 25 гр.

Процес приготування:

Як почати готувати шарлотку з яблуками і сливами в духовці? Відокремити білки від жовтків. Білки добре збити з цукром.

Жовтки збити з сіллю, з’єднати з білками.

В яєчну суміш ввести просіяне заздалегідь борошно з розпушувачем. Перемішати до однорідності.

Яблука і сливи очистити, нарізати невеликими шматочками або часточками.

Форму для випічки застелити пергаментом, змастити його олією і присипати цукром. У форму спочатку класти яблука, потім сливи.

На яблука і сливи покласти невелику кількість вершкового масла, посипати корицею. Залити фрукти тестом і акуратно розподілити його по всій формі ложкою.

Випікати в попередньо розігрітій духовці при 180 градусах 40 хвилин. Можна закликати всіх до столу!

Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці