Вашій увазі представлений простий і швидкий рецепт приготування незвичайної випічки – шарлотки з грушею і корицею. Це поєднання досить вдале для десерту. Груша і кориця чудово доповнюють ніжне і повітряне тісто. Шарлотка в результаті виходить просто ідеальним ласощами для сімейного чаювання!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Груша – 2-3 шт.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Борошно – 150 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Лимонний сік – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати шарлотку з грушею і корицею? Яйця і цукор з’єднуємо в одній ємності, все перемішуємо.

Розм’якшене вершкове масло викладаємо в яєчно-цукрову суміш, перемішуємо.

Пшеничне борошно просіваємо. Змішуємо її з розпушувачем і корицею, додаємо сухі інгредієнти в суміш з яєць, цукру та вершкового масла. Замішуємо тісто.

Груші промийте, очистіть і поріжте дрібними шматочками.

Далі необхідно скропити нарізані груші лимонним соком і перемішати.

В тісто викладаємо шматочки груш, все перемішуємо.

Форму для випічки застелити пергаментом, викладіть туди готове тісто з начинкою, розрівняйте його поверхню. У попередньо розігріту до 180 градусів духовку помістіть майбутню випічку на 30 хвилин.

Готовий десерт дістаньте з духовки, отсудите. Шарлотка з грушею і корицею готова!

Приємного вам чаювання!

ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з грушами Шарлотка з корицею