Сьогодні можна знайти велику кількість рецептів шарлотки. Пропоную приготувати не складний рецепт шарлотки з бананом та шоколадом. Ніжний пиріг стане одним з ваших фаворитів серед домашньої випічки. Красиву і ароматну шарлотку оцінять всі. Такий десерт можна приготувати на будь яке свято.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Банан – 270 гр.
- Масло рослинне – 85 гр.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Борошно пшеничне – 230 гр.
- Сода харчова – 0.33 ч. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Шоколад темний – 100 гр.
- Какао-порошок – 30 гр.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати шарлотку з бананом та шоколадом просто! Банани добре розімніть або подрібніть блендером.
Розбийте яйця, додайте цукровий пісок і рослинне масло і добре перемішайте до отримання однорідної маси.
Борошно, какао, сіль, соду і розпушувач перемішайте в окремій ємності. Просіяти сухі інгредієнти кілька разів через сито і додайте в раніше отриману масу. Добре перемішайте.
Гіркий шоколад наріжте ножем на шматочки. Ретельно перемішайте тісто. Приготуйте форму для випікання. Якщо форма силіконова, то їх змащувати не потрібно, металеву – змастіть невеликою кількістю масла. Перекладіть тісто у форму. Форму перемістіть в добре розігріту духовку. Випікайте 45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Кекс вийміть з духовки і дайте охолонути.
Готовий кекс акуратно перемістіть на блюдо. Прикрасьте цукровою пудрою за бажанням. Кекс виходить повітряним з вологою структурою. Заваріть ароматний кави і насолоджуйтеся шоколадно-банановим десертом!