Сьогодні можна знайти велику кількість рецептів шарлотки. Пропоную приготувати не складний рецепт шарлотки з бананом та шоколадом. Ніжний пиріг стане одним з ваших фаворитів серед домашньої випічки. Красиву і ароматну шарлотку оцінять всі. Такий десерт можна приготувати на будь яке свято.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 2 шт.
  • Банан – 270 гр.
  • Масло рослинне – 85 гр.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Борошно пшеничне – 230 гр.
  • Сода харчова – 0.33 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Шоколад темний – 100 гр.
  • Какао-порошок – 30 гр.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Готувати шарлотку з бананом та шоколадом просто! Банани добре розімніть або подрібніть блендером.

Розбийте яйця, додайте цукровий пісок і рослинне масло і добре перемішайте до отримання однорідної маси.

Борошно, какао, сіль, соду і розпушувач перемішайте в окремій ємності. Просіяти сухі інгредієнти кілька разів через сито і додайте в раніше отриману масу. Добре перемішайте.

Гіркий шоколад наріжте ножем на шматочки. Ретельно перемішайте тісто. Приготуйте форму для випікання. Якщо форма силіконова, то їх змащувати не потрібно, металеву – змастіть невеликою кількістю масла. Перекладіть тісто у форму. Форму перемістіть в добре розігріту духовку. Випікайте 45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Кекс вийміть з духовки і дайте охолонути.
Готовий кекс акуратно перемістіть на блюдо. Прикрасьте цукровою пудрою за бажанням. Кекс виходить повітряним з вологою структурою. Заваріть ароматний кави і насолоджуйтеся шоколадно-банановим десертом!

Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з бананами Шарлотка з бананами в духовке