Рецепт шоколадного пирога з вишнями досить простий. Тісто замішуємо з какао і додаємо подрібнений шоколад – шоколадний смак буде об’ємним і насиченим. А вишню можна не розморожувати – вона добре пропечеться в духовці і дасть м’якушці потрібну соковитість.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно – 240 гр.
  • Цукор-пісок – 230 гр.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Сметана – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Какао-порошок – 2 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Шоколад – 50 гр.
  • Вишня заморожена – 200 гр.
  • Масло – для змазування
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Що ж потрібно для приготування шоколадного пирога з замороженої вишнею в духовці? Вершкове масло розтоплюємо, змішуємо його з цукром, сметаною та яйцями.

Перемішуємо до однорідності.

Додаємо борошно, какао і розпушувач, перемішуємо.

тісто Виходить досить густим, зручніше заважати ложкою, а не віночком.

В останню чергу додаємо рубаний шоколад, перемішуємо.

Форму для пирога змащуємо маслом і обсипаємо борошном. Якщо форма силіконова, змазування не потрібно. Викладаємо половину тіста в підготовлену форму, вирівнюємо по всій площі.

Заморожені ягоди вишні без кісточок рівномірно викладаємо на поверхні тіста і злегка їх вдавлюємо.

Викладаємо на тісто, вирівнюємо.

Ставимо форму з пирогом в розігріту до 180 градусів духовку, випікаємо тридцять-сорок хвилин. Готовність виробу перевіряємо дерев’яною шпажкою.

Дістаємо пиріг з духовки і даємо йому трохи охолонути. Звільняємо з форми і щедро посипаємо поверхню цукровою пудрою. Потім нарізаємо шматочками і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Бісквітна шарлотка Пиріг з вишнею в духовці Пироги з вишнею Шарлотка без яблук Шарлотка з ягодами Шарлотка на сметані з розпушувачем