Шарлотка з грушами з какао проста в приготуванні і сподобається більшості домочадців! З настанням фруктово-ягідного сезону ви можете порадувати своїх близьких, приготувавши їм шарлотку з грушами і какао. Груші відмінно поєднуються з шоколадним тестом. Пропонується додати для аромату трохи кориці.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно – 100 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Какао-порошок – 2 ч. л.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Груша – 2 шт.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Ванілін – 2 ч. л.

Процес приготування:

Готувати шарлотку з грушами з какао просто! Для шарлотки візьміть великі соковиті груші. Їх помийте, зніміть шкірку і порізати на середні кубики.

Покладіть нарізані груші на тарілку і посипте ванільним цукром з натуральною ваніллю, так буде більше ванільного аромату.

Потім груші посипте корицею і перемішайте.

В посуд для замішування тіста розбийте яйця, насипте до них цукор і протягом 2-3 хвилин все збийте за допомогою міксера.

Збийте яйця до стійкої щільної консистенції.

Потім насипте до них просіяне борошно і соду.

Тепер віночком, а не міксером замісіть тісто до однорідної текстури і густини сметани.

Насипте в тісто порошок какао.

Тісто з какао добре перемішайте.

Перекладіть тісто ароматизовані груші.

Приготоване тісто перекладіть у форму, змащену маслом або застелену пекарським папером.

Випікайте грушево-шоколадну шарлотку в духовці, розігрітій до 180°С протягом 30 хвилин. Шарлотка за час випічки має добре піднятися і покритися рум’яною скоринкою.

Спечену шарлотку остудіть, вийміть з форми, посипте цукровою пудрою і можете подати до чаю.

Їжте на здоров’я!

ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з грушами Шарлотка з корицею