Шарлотку можна готувати з різною начинкою, від цього випічка придбає новий смак. Використання груші і сиру в якості начинки робить шарлотку ніжною, ароматною і цікавою за смаком. Родзинкою є додавання в випічку какао-порошку, зовнішній вигляд шарлотки в такому випадку стає незвичайним і презентабельним.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Груша – 2 шт.
- Сир – 200 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 130 гр.
- Цукор-пісок – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Борошно – 145 гр.
- Какао-порошок – 35 гр.
- Ванілін – за смаком
- Масло рослинне – для змазування
Процес приготування:
Почнемо готувати шарлотку з грушами і сиром. З допомогою міксера необхідно збити яйця з цукром і ваніліном.
Розтоплюємо вершкове масло, додаємо його в яєчно-цукрову суміш. Всі активно перемішуємо.
Далі в робочу ємність викладаємо сир. Все збиваємо міксером до однорідності.
Після цього додаємо в загальну масу просіяне пшеничне борошно, розпушувач і какао-порошок. Міксером все ретельно вимішуємо.
Груші промиваємо, очищаємо насіння і шкірки, нарізаємо невеликими скибочками.
змастіть Рослинною олією форму, в якій буде випікатися шарлотка. Далі помістіть туди готове тісто, розподіліть по його поверхні скибочки груш. Ставимо форму з тестом на 45 хвилин у попередньо розігріту до 180 градусів духовку.
По готовності дістаньте шарлотку з духовки і охолодіть.
Шарлотка з грушами і сиром готова!
Приємного вам чаювання!
Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Сирна шарлотка Шарлотка Шарлотка з грушами