Шарлотку можна готувати з різною начинкою, від цього випічка придбає новий смак. Використання груші і сиру в якості начинки робить шарлотку ніжною, ароматною і цікавою за смаком. Родзинкою є додавання в випічку какао-порошку, зовнішній вигляд шарлотки в такому випадку стає незвичайним і презентабельним.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Груша – 2 шт.
  • Сир – 200 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Масло вершкове – 130 гр.
  • Цукор-пісок – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Борошно – 145 гр.
  • Какао-порошок – 35 гр.
  • Ванілін – за смаком
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Почнемо готувати шарлотку з грушами і сиром. З допомогою міксера необхідно збити яйця з цукром і ваніліном.

Розтоплюємо вершкове масло, додаємо його в яєчно-цукрову суміш. Всі активно перемішуємо.

Далі в робочу ємність викладаємо сир. Все збиваємо міксером до однорідності.

Після цього додаємо в загальну масу просіяне пшеничне борошно, розпушувач і какао-порошок. Міксером все ретельно вимішуємо.

Груші промиваємо, очищаємо насіння і шкірки, нарізаємо невеликими скибочками.

змастіть Рослинною олією форму, в якій буде випікатися шарлотка. Далі помістіть туди готове тісто, розподіліть по його поверхні скибочки груш. Ставимо форму з тестом на 45 хвилин у попередньо розігріту до 180 градусів духовку.

По готовності дістаньте шарлотку з духовки і охолодіть.

Шарлотка з грушами і сиром готова!

Приємного вам чаювання!

Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Сирна шарлотка Шарлотка Шарлотка з грушами