Шарлотка – один з простих і бюджетних десертів до чаю. Така випічка радує господинь особливим смаком і простотою приготування. Даний рецепт описує варіант приготування шарлотки з грушами і яблуками. Дуже вдале поєднання для домашньої випічки! Просто і дуже смачно!


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Груша – 3 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Борошно – 130 – 140 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Ванілін – 5 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Цукрова пудра – для посипання

Процес приготування:

Почнемо готувати шарлотку з грушами і яблуками в духовці. Пшеничне борошно необхідно просіяти з розпушувачем.

Яблука і груші промийте, очистіть від насіння і при необхідності від шкірки. Одну грушу відкладіть в сторону, інші груші разом з яблуками поріжте довільним чином.

Яйця слід збити з цукром, ваніліном і дрібкою солі з допомогою міксера.

Далі акуратними порціями додаємо просіяне борошно з розпушувачем в ємність з іншими компонентами шарлотки. Перемішуємо до отримання однорідного тіста.

В готове тісто викладаємо шматочки груш і яблук. Все перемішуємо до рівномірного розподілу начинки.

Викладаємо тісто у форму для випічки. Залишену на самому початку грушу порізати тонкими скибочками, прикрасьте ними поверхню майбутньої випічки. Ставимо форму з тестом і начинкою в розігріту до 180 градусів духовку на 30-35 хвилин.

Через деякий час дістаньте готову шарлотку з духовки, остудіть.

Прикрасьте остиглу випічку цукровою пудрою, розріжте на порційні шматочки. Шарлотка з грушами і яблуками готова до вживання!

Приємного вам чаювання!

Бісквітна шарлотка ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка з грушами Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці