Шарлотка – це прекрасне смачне і корисне ласощі. У кожній родині, безсумнівно, є свій традиційний рецепт шарлотки. Сьогодні ми ділимося з вами рецептом шарлотки на молоці. Приготуйте такий десерт для ваших близьких і, можливо, він стане вашим сімейним рецептом.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Кориця – 0.5 ч. л.
  • Яблука – 3 – 4 шт.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Ванілін – 1 щіпка

Процес приготування:

Як приготувати шарлотку на молоці з корицею? Яблука миємо, чистимо від шкірки і ріжемо невеликими шматочками. Збризкуємо їх лимонним соком – він не дасть яблук потемніти і додасть легку кислинку.

З допомогою міксера в глибокій мисці на високій швидкості збиваємо яйця з цукром до пишної піни (приблизно 5-7 хвилин).

Продовжуючи збивати, тонкою цівкою вводимо в тісто молоко кімнатної температури.

Просіваємо в тісто борошно, додаємо ванілін і корицю, все добре вимішуємо до однорідного стану за допомогою ложки або лопатки.

У нас виходить гладке і пишне тісто середньої консистенції.

Форму для випічки змащуємо олією, викладаємо на дно форми яблука, зверху на них викладаємо тісто, розрівнюємо його лопаткою. Ставимо шарлотку в духовку на 180 градусів на 30-35 хвилин. Готовність шарлотки перевіряємо шпажкою, якщо вона виходить з пирога сухий – шарлотка готова.

Готову шарлотку дістаємо з духовки і даємо охолонути. Перекладаємо на блюдо і подаємо до столу. Приємного чаювання!

Бісквітна шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка з яблуками класична Шарлотка на молоці з яблуками в духовці