Смачний та ніжний десерт з сиру стане вашим улюбленим. Шарлотку можна приготувати, не докладаючи великих зусиль. Повітряний десерт, безсумнівно, схвалять любителі домашньої випічки. Рецепт легкого в приготуванні шарлотки з сиром і сметаною оселиться у вашій кулінарній книзі.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 180 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Масло вершкове – 25 гр.
  • Сир – 250 гр.
  • Сметана – 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати шарлотку з сиром і сметаною? Візьміть глибоку ємність. Висипте цукор, перекладіть сир і розбийте яйця.

Подрібніть блендером або збийте міксером.

Розтопіть вершкове масло і додайте до отриманої маси.

Перекладіть сметану. Добре розмішайте.

Змішайте борошно з розпушувачем і просіяти через сито.

Добре перемішайте до зникнення грудочок.

В підготовлену форму викладіть тісто. Якщо форма силіконова – попередньо змастіть невеликою кількістю масла.

Яблука добре помийте, очистіть від шкірки і серцевини. Наріжте на кубики середнього розміру або скибочки.

Викладіть яблука поверх тесту.

Відправте шарлотку в добре розігріту духовку. Час приготування 45 хвилин при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою.

Вийміть з духовки і дайте пирогу охолонути. Потім перемістіть на блюдо і за бажанням прикрасити цукровою пудрою.

Насолоджуйтеся смачним десертом. Приємного чаювання!

Сирна шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка на сметані