Незвичайний і дуже ситний варіант для сніданку – капустяна шарлотка з яйцем. Апетитне блюдо нагодує навіть саму велику родину. Набір продуктів і спосіб приготування порадують господиню своєю простотою, і заощадять час.


Інгредієнти: на 12 порц.

  • Капуста білокачанна – 300 гр.
  • Кефір – 150 мл
  • Яйце – 5 шт.
  • Майонез – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 0,5 ч. л.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний горошок – за смаком
  • Сухарі панірувальні – за смаком

Процес приготування:

Готувати шарлотку з капустою і яйцем просто! Спершу відваримо 4 яйця для начинки. Охолоджені яйця нарізаємо кубиками і на час відкладаємо в сторону.

Дрібно нарізаємо капусту і відправляємо обсмажуватися на розігріту з маслом сковороду. За смаком додаємо сіль і спеції.

Готуємо тісто. В окремій ємності збиваємо яйця з кефіром. Додаємо соду, сіль і ложку майонезу. Ретельно перемішуємо.

Невеликими порціями всипаємо борошно, постійно перемішуючи. Тісто має бути не дуже густим.

Обмазуємо маслом форму для запікання. Наливаємо половину тіста. Потім рівномірно викладаємо обсмажену капусту і нарізані яйця.

Начинку поливаємо рештою тестом. Зверху можна присипати панірувальними сухарями. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.

Шарлотку подаємо в теплому вигляді. Можна додати сметану і зелень.

Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка без цукру Шарлотка з капустой Шарлотка на кефірі