Незвичайний і дуже ситний варіант для сніданку – капустяна шарлотка з яйцем. Апетитне блюдо нагодує навіть саму велику родину. Набір продуктів і спосіб приготування порадують господиню своєю простотою, і заощадять час.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Капуста білокачанна – 300 гр.
- Кефір – 150 мл
- Яйце – 5 шт.
- Майонез – 1 ст. л.
- Сода харчова – 0,5 ч. л.
- Борошно пшеничне – 150 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Сіль – за смаком
- Перець чорний горошок – за смаком
- Сухарі панірувальні – за смаком
Процес приготування:
Готувати шарлотку з капустою і яйцем просто! Спершу відваримо 4 яйця для начинки. Охолоджені яйця нарізаємо кубиками і на час відкладаємо в сторону.
Дрібно нарізаємо капусту і відправляємо обсмажуватися на розігріту з маслом сковороду. За смаком додаємо сіль і спеції.
Готуємо тісто. В окремій ємності збиваємо яйця з кефіром. Додаємо соду, сіль і ложку майонезу. Ретельно перемішуємо.
Невеликими порціями всипаємо борошно, постійно перемішуючи. Тісто має бути не дуже густим.
Обмазуємо маслом форму для запікання. Наливаємо половину тіста. Потім рівномірно викладаємо обсмажену капусту і нарізані яйця.
Начинку поливаємо рештою тестом. Зверху можна присипати панірувальними сухарями. Відправляємо в розігріту до 200 градусів духовку на 40 хвилин.
Шарлотку подаємо в теплому вигляді. Можна додати сметану і зелень.
Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка без цукру Шарлотка з капустой Шарлотка на кефірі