Шарлотка з грушами і сиром в духовці – це неймовірно апетитний десерт. М’яка основа і приголомшлива соковита начинка з груш просто тануть у роті. Таке ласощі сподобається і дітям і дорослим.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 150 гр.
  • Розпушувач тіста – 1,5 ч. л.
  • Сметана – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Груша – 2 шт.
  • Цукрова пудра – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Готувати шарлотку з грушами і сиром в духовці легко! Цукровий пісок змішуємо з яйцями і збиваємо до однорідної маси за допомогою міксера.

Вершкове масло розтоплюємо на водяній бані і додаємо в тісто, також замішуємо сир і знову збиваємо 2-3 хвилини.

Додаємо розпушувач і какао, розмішуємо.

Грушу миємо й нарізаємо невеликими шматочками.

Змащуємо форму для випічки рослинним маслом, викладаємо тісто і розрівнюємо його рівним шаром. Зверху прикрашаємо часточками груш, трохи вдавлюючи їх у тісто. Випікаємо шарлотку 40-45 хв., стежимо, щоб вона не пригоріла, повинна вийти рум’яна кірочка.

Приємного апетиту!

Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з грушами Шарлотка на сметані Шарлотка на сметані з разрыхлителем