Якщо вам вдалося заморозити трохи ягід з літа, то це відмінний привід, щоб приготувати смачне ласощі і зібрати друзів на чай в холодну зимову пору. За рахунок червоної смородини тісто виходить в міру вологим, добре просоченим соком ягід і взагалі перевершить всі ваші очікування. Якщо вам потрібен такий же результат, то сміливо беріться за приготування.


Інгредієнти: на 16 порц.

  • Смородина червона – 500 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 – 270 гр.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукор-пісок – 180 – 200 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Кефір – 220 гр.
  • Розпушувач тіста – 2 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати пиріг з замороженої червоною смородиною в духовці? Поки ягоди розморожуються, приготуємо тісто для пирога. Для цього з’єднуємо курячі яйця з цукровим піском і збиваємо міксером до освітлення яєчної маси. Однак важливо не перестаратися.

В яєчно-цукрову суміш вливаємо кефір кімнатної температури і додаємо вершкове масло. Продовжуємо збивати масу до однорідного стану.

Потім в рідку основу поступово всипаємо просіяне з розпушувачем борошно і замішуємо однорідне тісто кремоподібної консистенції. Після чого змащуємо форму для запікання тонким шаром вершкового масла і наповнюємо тестом, рівномірно розподіляючи його по всій поверхні форми.

Поверх тіста викладаємо розморожені ягоди і присипаємо їх цукровим піском. Червону смородину злегка втапливаем в тісто, щоб більша частина була занурена.

Сформований відправляємо пиріг в розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо протягом години. Перші 30 хвилин духовку краще не відкривати, щоб він краще піднявся. Готовність пирога визначаємо не тільки по зовнішньому вигляду, але і дерев’яною зубочисткою. На виході з тіста вона повинна залишатися сухою. Для подачі пиріг можна присипати тонким шаром цукрової пудри або підключивши фантазію, придумати свій власний декор.

Бажаємо вам приємного апетиту!

Заливний пиріг Заливний пиріг на кефірі Пиріг з червоною смородиною в духовці Пироги Тісто для заливного пирога Шарлотка без яблук