Існує безліч варіантів всіма улюбленої шарлотки. Рецепт незвичайної шарлотки з кокосової борошна стане для вас приємним відкриттям. Пропоную приготувати шарлотку в мультиварці, але це не обов’язково. Якщо у вас немає мультиварки, таку шарлотку можна приготувати і в духовці.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Яйце – 2 шт.
- Цукор-пісок – 150 гр.
- Борошно кокосова – 0.33 ст.
- Борошно пшеничне – 0.66 ст.
- Яблука – 2 шт.
- Молоко коров’яче – 200 мл
- Масло вершкове – 100 гр.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Кероб – 2 ч. л.
- Кокосова стружка – 2 ст. л.
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Готувати шарлотку з кокосової борошна легко! Підготуйте необхідні інгредієнти. У глибокій ємності збийте яйця з цукровим піском.
До отриманої маси додайте молоко і м’яке вершкове масло, ще раз збийте.
В окрему миску просійте борошно, розпушувач і кероб (можна замінити на какао).
З’єднати обидві маси, ретельно перемішайте до зникнення грудочок.
Яблука добре помийте, очистіть від серцевин і шкірки, наріжте тонкими скибочками або кубиками. Очищати шкірку необов’язково.
Підготуйте чашу мультиварки. Змастіть невеликою кількістю масла.
На дно викладіть яблука, зверху посипте кокосовою стружкою.
Вилийте тісто.
Акуратно розрівняйте силіконової лопаткою. Закрийте кришку мультиварки, на панелі виберіть режим «Випічка». Час приготування – 45 хвилин. Після звукового сигналу не відкривайте кришку мультиварки протягом 25 хвилин.
З допомогою корзини для варіння на пару перемістіть шарлотку на тарілку для повного остигання. Розріжте на порційні шматочки і подавайте до столу.
Для святкового варіанту зверху цукровою пудрою і прикрасьте ягодами або фруктами.
Заваріть ароматний чай і насолоджуйтеся домашньою випічкою.