Шарлотка – дуже смачний спосіб утилізації яблук. Присмачені корицею і обсмажені на вершковому маслі, вони виявляють свою соковитість і ніжність, а цей аромат як ніякий інший асоціюється з домашнім затишком. Приготування не забере багато часу, з таким рецептом впораються навіть початківці господині.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 5 шт.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Сметана – 250 гр.
  • Борошно пшеничне – 200 – 250 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Яблука – 1 кг
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Масло вершкове – 50 гр.
  • Цукрова пудра – 2 ст. л.

Процес приготування:

Для приготування шарлотки з обсмаженими яблуками розбиваємо яйця в широкий посуд, засипаємо цукром-піском і збиваємо міксером на високій швидкості до утворення пишної піни майже білого кольору. Додаємо сметану і розпушувач, знову збиваємо на середній швидкості. В останню чергу додаємо попередньо просіяне борошно і також збиваємо тісто міксером на середній швидкості. Тепер потрібно залишити тісто в сторону і дати йому постояти півгодини при кімнатній температурі.

Яблука вимити, обсушити, розрізати на четвертинки, вирізати насінну коробочку. Четвертинки розрізати на скибочки товщиною в п’ять-сім міліметрів. Поставити сковорідку на плиту і розтопити там вершкове масло. У гаряче масло, всипати скибочки яблук і посмажити їх до невеликого розм’якшення і утворення легкої скоринки. Після обсмажування обсипати теплі скибочки корицею і акуратно перемішати, намагаючись зберегти цілісність скибочок.

Готуємо форму для шарлотки. Її потрібно добре змастити олією. Викладаємо у форму обсмажені яблука з корицею, розрівнюємо по всьому периметру, щоб начинка у майбутній шарлотці була рівномірною.

Заливаємо яблука у формі тестом, розподіляючи його ложкою для формування рівного шару.

Ставимо форму з тестом і яблуками в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на середній рівень і випікаємо протягом 30-40 хвилин. Шарлотка до кінця випікання повинна трохи збільшитися в обсязі і добре зарум’яниться.

Готову шарлотку дістаємо з духовки, даємо охолонути і витягаємо з форми. Для прикраси посипаємо цукровою пудрою через ситечко.

Нарізаємо випічку на порційні шматочки і подаємо до столу.

Приємного апетиту!

Шарлотка Шарлотка з корицею Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка з яблуками класична Шарлотка на сметані