Пироги з сиром завжди виходять ніжними і ароматними. А якщо приготувати шарлотку з сиром на кефірі – це додасть до всіх перерахованих характеристиках ще й молочну легкість і легкість.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 3 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Розпушувач тіста – 1 щіпка
- Кефір – 250 гр.
- Ванілін – 1 щіпка
- Сир – 600 гр.
- Яєчний жовток – 1 шт.
- Яблука – 2 шт.
Процес приготування:
Як почати готувати шарлотку з сиром і яблуками на кефірі? Яблука промиваємо, розрізаємо навпіл і прибираємо насінну коробочку. Потім нарізаємо їх тонкими часточками.
В глибокій ємності змішуємо яйця з цукром, ретельно збиваємо до збільшення обсягу маси вдвічі.
Додаємо кефір, перемішуємо.
Поступово всипаємо просіяне і змішану з розпушувачем борошно.
Замішуємо тісто.
В окремій мисці розтираємо сир з цукром, додаємо жовток і ванілін, вимішуємо.
Форму для випікання застеляємо пергаментом, змащуємо його вершковим маслом, присипаємо борошном.
Виливаємо в форму половину тіста, наверх викладаємо сирну начинку, закриваємо її другою половиною тіста і зверху розподіляємо яблука, нарізані часточками по всій поверхні.
Випікаємо шарлотку з сиром на кефірі 40 хвилин при температурі 180 градусів.
Ароматний пиріг готовий!
Сирна шарлотка Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками і сиром в духовці Шарлотка на кефірі з яблуками в духовці