Пироги з сиром завжди виходять ніжними і ароматними. А якщо приготувати шарлотку з сиром на кефірі – це додасть до всіх перерахованих характеристиках ще й молочну легкість і легкість.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яйце – 3 шт.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Розпушувач тіста – 1 щіпка
  • Кефір – 250 гр.
  • Ванілін – 1 щіпка
  • Сир – 600 гр.
  • Яєчний жовток – 1 шт.
  • Яблука – 2 шт.

Процес приготування:

Як почати готувати шарлотку з сиром і яблуками на кефірі? Яблука промиваємо, розрізаємо навпіл і прибираємо насінну коробочку. Потім нарізаємо їх тонкими часточками.

В глибокій ємності змішуємо яйця з цукром, ретельно збиваємо до збільшення обсягу маси вдвічі.

Додаємо кефір, перемішуємо.

Поступово всипаємо просіяне і змішану з розпушувачем борошно.

Замішуємо тісто.

В окремій мисці розтираємо сир з цукром, додаємо жовток і ванілін, вимішуємо.

Форму для випікання застеляємо пергаментом, змащуємо його вершковим маслом, присипаємо борошном.

Виливаємо в форму половину тіста, наверх викладаємо сирну начинку, закриваємо її другою половиною тіста і зверху розподіляємо яблука, нарізані часточками по всій поверхні.

Випікаємо шарлотку з сиром на кефірі 40 хвилин при температурі 180 градусів.

Ароматний пиріг готовий!

Сирна шарлотка Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками і сиром в духовці Шарлотка на кефірі з яблуками в духовці