Звичайно шарлотка готується з яблуками або грушами, свіжими або замороженими ягодами. Якщо ви не любите солодку випічку, спробуйте приготувати шарлотку з капустою. Ніжна структура пирога вам обов’язково сподобається. А продукти для приготування капустяної шарлотки знайдуться у вашому холодильнику. Шарлотка виходить дуже ситним і бюджетної.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Капуста білокачанна – 200 гр.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Сир – 200 гр.
  • Сметана – 180 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Манна крупа – 0.75 ст.
  • Сіль – за смаком
  • Цукор-пісок – 1 ст. л.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Масло рослинне – для змазування
  • Сухарі панірувальні – для посипання
  • Кунжут – за бажанням

Процес приготування:

Як почати готувати шарлотку з капустою на сметані? Наріжте дрібно капусту.

Викладіть в миску, посоліть і пам’ятайте руками.

В глибоку ємність розбийте яйця, додайте цукор і сіль.

Добре збийте міксером до збільшення маси.

Додайте сметану і ретельно перемішайте.

Насипте соду, добре перемішайте зі сметанною масою. Просійте борошно через сито і в кілька прийомів введіть в тісто.

Акуратними рухами перемішайте.

Викладіть тісто сир і капусту, добре перемішайте, щоб начинка рівномірно розподілилася по тесту.

Висипте в тісто манку.

Ретельно перемішайте. Залиште набрякнути на 20 хвилин.

Форму змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Добре присипте панірувальними сухарями. Тісто перекладіть, добре розрівняйте.

Зверху присипте кунжутом.

Форму акуратно помістіть в добре розігріту духовку, випікайте 1 годину при температурі 180 градусів. Перевірити на готовність. Форму вийміть з духовки і дайте шарлотці охолонути. Акуратно перемістіть на блюдо.

Приємного апетиту!

Бісквітна шарлотка Сирна шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка без яблук Шарлотка з капустою