Шарлотка з сиром і яблуками в мультиварці припаде до смаку тим, кому набридла класична шарлотка з яблуками. Додаємо в нього сир – і це вже новий, особливо смачний пиріг. Поєднання бісквітного тіста, сиру і яблук навряд чи залишить вас байдужими. Цей пиріг зможе здивувати і займе не останнє місце у вашій скарбничці дивовижних десертів.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Борошно пшеничне – 250 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Масло вершкове – 100 гр.
  • Масло рослинне – 10 мл
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Цукрова пудра – 1 ч. л.
  • Сир – 180 – 200 гр.
  • Яблука – 2 шт.
  • Розпушувач тіста (з гіркою) – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка

Процес приготування:

Як почати готувати шарлотку з сиром і яблуками в мультиварці? Почнемо приготування шарлотки з замішування тіста. Розколіть яйця і вилийте їх в глибокий посуд.

Трохи посоліть і починайте збивати міксером.

Зважте або відміряйте необхідну кількість цукрового піску, відкладіть пару столових ложок для начинки. Інший цукор всипте в посуд до яєць.

Всі разом збийте до утворення пишноти не менше 5 хвилин.

Щоб пиріг вийшов більш пишним, необхідно використовувати пшеничне борошно в просіяному вигляді.

Після просіювання вводите разом з розпушувачем в миску до інших компонентів.

все Ретельно перемішайте до отримання однорідного тіста.

Наступним кроком буде об’єднання цукрового піску, сиру і вершкового масла. Для даного рецепта краще підійде м’який сир. Помістіть його в посуд, додайте залишені раніше для начинки пару ложок цукру і вершкове масло. Для зручності перемішування вершкове масло слід використовувати розм’якшене. Для цього можна попередньо дістати його з холодильника або злегка розігріти в мікрохвильовій печі. Перемішайте всі інгредієнти до однорідного стану.

Очистіть яблука від шкірки і поріжте зручним для вас чином.

Підготуємо каструлю мультиварки. Змастіть її рослинним маслом, щоб пиріг зручніше було потім дістати.

Виливаємо в каструлю половину тіста.

Потім висипаємо на нього приблизно половину нарізаних яблук.

Сирну начинку розподіляємо поверх яблук.

Рештою тестом покриваємо начинку і зверху закладаємо яблука.

Закриваємо кришку і включаємо програму «Випічка». Випікання займе 1 годину. По готовності остудіть шарлотку і дістаньте з мультиварки.

Шарлотка з сиром і яблуками готова до вживання. Прикрасьте її цукровою пудрою і подавайте до столу.

Приємного вам чаювання!

Бісквітна шарлотка Сирна шарлотка з яблуками Шарлотка в мультиварці Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками класична