Шарлотка з сиром і яблуками в мультиварці припаде до смаку тим, кому набридла класична шарлотка з яблуками. Додаємо в нього сир – і це вже новий, особливо смачний пиріг. Поєднання бісквітного тіста, сиру і яблук навряд чи залишить вас байдужими. Цей пиріг зможе здивувати і займе не останнє місце у вашій скарбничці дивовижних десертів.
Інгредієнти: на 4 порції.
- Борошно пшеничне – 250 гр.
- Яйце – 3 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Масло рослинне – 10 мл
- Цукор-пісок – 250 гр.
- Цукрова пудра – 1 ч. л.
- Сир – 180 – 200 гр.
- Яблука – 2 шт.
- Розпушувач тіста (з гіркою) – 2 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
Процес приготування:
Як почати готувати шарлотку з сиром і яблуками в мультиварці? Почнемо приготування шарлотки з замішування тіста. Розколіть яйця і вилийте їх в глибокий посуд.
Трохи посоліть і починайте збивати міксером.
Зважте або відміряйте необхідну кількість цукрового піску, відкладіть пару столових ложок для начинки. Інший цукор всипте в посуд до яєць.
Всі разом збийте до утворення пишноти не менше 5 хвилин.
Щоб пиріг вийшов більш пишним, необхідно використовувати пшеничне борошно в просіяному вигляді.
Після просіювання вводите разом з розпушувачем в миску до інших компонентів.
все Ретельно перемішайте до отримання однорідного тіста.
Наступним кроком буде об’єднання цукрового піску, сиру і вершкового масла. Для даного рецепта краще підійде м’який сир. Помістіть його в посуд, додайте залишені раніше для начинки пару ложок цукру і вершкове масло. Для зручності перемішування вершкове масло слід використовувати розм’якшене. Для цього можна попередньо дістати його з холодильника або злегка розігріти в мікрохвильовій печі. Перемішайте всі інгредієнти до однорідного стану.
Очистіть яблука від шкірки і поріжте зручним для вас чином.
Підготуємо каструлю мультиварки. Змастіть її рослинним маслом, щоб пиріг зручніше було потім дістати.
Виливаємо в каструлю половину тіста.
Потім висипаємо на нього приблизно половину нарізаних яблук.
Сирну начинку розподіляємо поверх яблук.
Рештою тестом покриваємо начинку і зверху закладаємо яблука.
Закриваємо кришку і включаємо програму «Випічка». Випікання займе 1 годину. По готовності остудіть шарлотку і дістаньте з мультиварки.
Шарлотка з сиром і яблуками готова до вживання. Прикрасьте її цукровою пудрою і подавайте до столу.
Приємного вам чаювання!
Бісквітна шарлотка Сирна шарлотка з яблуками Шарлотка в мультиварці Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками класична