Шарлотка – популярний десерт. Кулінари експериментують як з начинками, так і з тестом. Шарлотка з яблуками і ягодами виходить ніжною і ароматною. З ягодами можна експериментувати, за рахунок цього десерт кожен раз буде різноманітним і не набридне.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Цукор-пісок – 1 ст.
  • Яйце – 3 шт.
  • Сметана – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Яблука – 3 шт.
  • Смородина червона – 100 гр.
  • чорна Смородина – 100 гр.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як приготувати шарлотку з яблуками і ягодами? У глибоку миску розбийте охолоджені яйця, збийте міксером до пишноти, поступово додайте цукровий пісок і збивайте до повного розчинення цукру.

В отриману масу перекладіть додайте сметану і харчову соду. Добре розмішайте. Сода загаситься сметаною. У миску просійте борошно через сито. Ретельно перемішайте тісто до повного зникнення грудочок.

добре вимийте Яблука, очистіть від шкірки і серцевини. Натріть на крупній тертці або наріжте будь-яким способом.

Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно). Перекладіть частину тіста і добре розподіліть по формі, розрівнюючи силіконової лопаткою. Зверху розкладіть підготовлені яблука.

Зверху викладіть червону і чорну смородину. Викладіть тісто.

Форму поставте в добре розігріту духовку на 35 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Вона повинна бути суха.

Дайте пирогу охолонути. Вийміть з форми, перекладіть на блюдо. Розріжте пиріг на порції.
Готову шарлотку за бажанням прикрасити цукровою пудрою і насолоджуйтеся фруктово-ягідним десертом!

Шарлотка без розпушувача Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками на сметані Шарлотка з ягодами Шарлотка на сметані