Коли хочеться чогось незвичайного, і в холодильнику є сир і вишня, чому б не використовувати ці продукти для смачною ароматною шарлотки? Вишню можна використовувати і свіжу та заморожену. Найбільш трудомістким в процесі приготування пирога є те, що потрібно витягнути кісточки. Якщо ж у вас вишня без кісточок, то приготування шарлотки не змусить себе чекати.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яйце – 2 шт.
- Масло вершкове – 100 гр.
- Цукор-пісок – 1.5 склянки
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Крохмаль кукурудзяний – 3.5 ст. л.
- Розпушувач тіста – 1 ч. л.
- Вишня – 200 гр.
- Сметана – 100 гр.
- Сир – 125 гр.
- Лимонна цедра – 1 ч. л.
- Цукрова пудра – за бажанням
- Масло – для змазування
Процес приготування:
Що ж потрібно для приготування шарлотки з сиром та вишнями? Розм’якшене вершкове масло, викладіть в глибоку миску, додайте цукровий пісок і збийте міксером на середній швидкості.
По одному введіть яйця, продовжуючи збивати міксером.
Через сито просіяти борошно, кукурудзяний крохмаль і розпушувач. Додайте цедру лимона і добре перемішайте.
Додайте сир і сметану.
Ретельно перемішайте тісто.
Підготовлену форму для випікання змастіть невеликою кількістю масла (якщо форма силіконова – змащувати не потрібно) або застеліть пергаментом.
В тісто викладіть заздалегідь підготовлену вишню. Якщо ви використовуєте свіжу вишню, добре вимийте її, відокремте хвостики і вийміть кісточки. Це можна зробити спеціальним пристроєм або шпилькою. Очищені вишні помістіть в сито, щоб стік зайвий сік, якщо заморожені вишні – розморозьте їх прямо в ситі, зайвий сік стече. Акуратно перемішайте.
Перекладіть тісто у форму. Розрівняйте силіконової лопаткою.
Поставити шарлотку в добре розігріту духовку на 45 хвилин. Випікайте при температурі 180 градусів. Готовність перевірити дерев’яною шпажкою. Дайте пирогу охолонути, вийміть з форми, наріжте на порції.
Шарлотка виходить в міру солодка і ніжна. Ви обов’язково отримаєте незабутнє задоволення. Приємного чаювання!