Яблучну шарлотку можна зробити низькокалорійним стравою, навіть не особливо відхиляючись від традиційного рецепту. Легкий ароматний десерт не принесе шкоди для фігури і порадує своїм смаком.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно цільнозернові – 60 гр.
  • Борошно пшеничне – 60 гр.
  • Яйце – 3 шт.
  • Яблука – 2 шт.
  • Цукрозамінник – 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Ванілін – 1 щіпка

Процес приготування:

Щоб приготувати ПП шарлотку з яблуками, відокремлюємо білки від жовтків і збиваємо їх з цукрозамінником до рясної піни. Це зробить шарлотку ще більш повітряної.

Окремо збиваємо жовтки, додаємо ванілін і перемішуємо їх з білками.

Поступово всипаємо два види борошна і розпушувач. Перемішуємо тісто до однорідної маси.

Нарізаємо яблука дольками, відокремлюючи від них кісточки.

Форму для запікання змащуємо невеликою кількістю рослинної олії і викладаємо на нього яблучні дольки. Все це рівномірно заливаємо тістом.

Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.

Подавати до столу в теплому вигляді. Можна прикрасити свіжими яблуками.

Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці