Класичний рецепт шарлотки – перевірений багатьма господинями блюдо. Прості інгредієнти і спосіб приготування порадують новачків в кулінарній справі. А смак десерту не змусить чекати похвали.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Вишня – 2 склянки
- Яйце – 3 шт.
- Борошно пшеничне – 1 склянка
- Цукор-пісок – 1 склянка
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Масло соняшникове – для змазування
Процес приготування:
Як почати готувати шарлотку з вишнею в духовці? Підготуємо ягоди. Свіжі ягоди промиваємо, звільняємо від кісточок. Заморожену вишню викладаємо на друшляк і даємо розтанути природним способом. Зробити це краще перед приготуванням тіста, щоб з ягід стекла вода. В іншому випадку – шарлотка вийде занадто рідкою.
Збиваємо яйця з цукром до утворення пінки. Починати це робити краще на низькій швидкості, поступово збільшуючи її.
Додаємо до збитим яйця розпушувач. Поступово просіваємо в тісто борошно, ретельно перемішуючи ложкою зверху вниз. Така техніка зробить готове тісто пишним.
Змащуємо форму олією. Виливаємо тісто і зверху рівномірно викладаємо вишні. Відправляємо на 40 хвилин в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів.
Злегка остиглий пиріг витягаємо з форми, нарізаємо і подаємо до столу.
Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка без яблук Шарлотка з вишнею Шарлотка з ягодами