Приготувати пишну апетитну шарлотку під силу кожному. Головне точно слідувати перевіреним рецептом і не нехтувати маленькими хитрощами. Адже саме вони перетворять простий бісквітний пиріг в даний ласощі!


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Сметана – 250 гр.
  • Борошно – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 200 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Яблука – 4 шт.
  • Сода харчова – 0.5 ч. л.
  • Масло вершкове – 10 гр.
  • Цукрова пудра – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Почнемо готувати шарлотку зі сметаною і вершковим маслом. Яйця збиваємо з цукровим піском і збиваємо їх в густу масу за допомогою міксера.

Додаємо в яєчну масу просіяне через ситечко борошно. Вводимо м’яке вершкове масло, сметану і соду.

Яблука миємо й видаляємо шкірку. Розрізаємо яблука часточками невеликої товщини.

Форму для запікання змащуємо маслом. На дно форми викладаємо яблука рівним шаром. Заливаємо
їх ½ частиною тіста і кладемо ще один шар яблук. Виливаємо тісто.

Відправляємо форму в духову піч і випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 40 хв. Готову шарлотку перевертаємо і посипаємо цукровою пудрою.

Приємного апетиту!

ПП шарлотка Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична