Не дарма кажуть, що кращі десерти – це поєднання простих інгредієнтів. Ця фраза застосовна і до домашньої випічки. А що може бути простіше шарлотки? Для її приготування не потрібно використовувати молочні продукти високої жирності, а значить шарлотка з яблуками без сметани буде мати легкий смак.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Яйце – 5 шт.
  • Яблука – 6 шт.
  • Борошно пшеничне – 160 гр.
  • цукор – 200 гр.
  • Ванілін – 1 ч. л.
  • Крохмаль картопляний – 2 ст. л.
  • Кориця – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 щіпка
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до приготування шарлотки з яблуками без сметани. Почнемо замішувати основу для шарлотки. Візьміть глибоку миску і вбийте в неї курячі яйця. Залиште одну столову ложку коричневого цукру, що залишився разом з ванільним цукром всипте до яєць. Збийте всі інгредієнти приблизно 10 хвилин. Необхідно досягти розчинення цукрових кристалів. Традиційно використовується звичайний цукровий пісок, ви сміливо можете замінити ним коричневий, але тоді шарлотка не буде мати карамельного присмаку.

Наступний крок – необхідно просіяти пшеничне борошно і додати в неї сіль. Отриману суху суміш поступово всипайте у повітряну яєчно-цукрову масу, тим самим вимішуючи тісто. У результаті тісто по консистенції має нагадувати густий крем.

Яблука для пирога краще використовувати з кислинкою і тверді. Вимийте фрукти під проточною водою, зніміть шкірку і серцевину. Всі яблука дрібно поріжте, одне яблуко розрізати на чотири частини і поки приберіть в бік.

Для розігріву включаємо духовку на 180 градусів і продовжуємо займатися шарлотки. Всипте до нарізаних яблук порошок кориці і крохмаль. Обваляйте в них начинку. Кориця додасть яблучної начинки цікавий аромат, а крохмаль утримає яблучний сік в межах шарлотки. Завдяки цим компонентам пиріг вийде соковитим і ароматним.

Форму для випікання промажте рослинним маслом. На початку відправте в форму приблизно третину тесту, розрівняти його, потім викладайте зверху яблучну начинку. Далі тісто виливаємо на яблука так, щоб їх покрити.

Візьміть четвертинки яблука, підготовленого в самому початку. Поріжте їх на тонкі часточки і прикрасьте верхній шар пирога. Злегка присипте коричневим цукром, щоб верхні яблука придбали карамельну оболонку.

ставимо Форму в духовку на 45 хвилин. Доглядайте за пирогом і періодично перевіряйте його готовність. Після цього дістаємо шарлотку без сметани з духовки, охолодити і тільки потім витягаємо з форми. Прикрасьте готовий пиріг цукровою пудрою.

Приємного вам чаювання!

Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з корицею Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка з яблуками класична