Шарлотка – випічка до болю знайома всім випічка, вже давно стала звичною у багатьох сім’ях. Але як урізноманітнити звичне блюдо, додавши в нього свіжості і веселого літнього настрою? Дуже просто! Досить замінити яблука свіжою полуницею – і незвичність смаку і аромату гарантована.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Цукор-пісок – 130 гр.
  • Яйце – 4 шт.
  • Борошно пшеничне – 150 гр.
  • Масло вершкове – 20 гр.
  • Масло соняшникове – 80 мл
  • Полуниця – 100 гр.
  • Розпушувач тіста – 10 гр.
  • Сіль – за смаком

Процес приготування:

Приступимо до приготування шарлотки з полуницею. Полуницю добре промити, потім викласти на суху тканину і дати обсохнути.

Ягоди очистити і нарізати невеликими шматочками.

Борошно просіяти і додати до неї розпушувач.

В глибокій ємності розбити яйця, додати цукор.

Збити яйця з цукром до збільшення маси в об’ємі і утворення піни.

Додаємо сіль і поступово вводимо муку, вливаємо олію і все перемішуємо міксером до однорідності.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом, присипаємо борошном, виливаємо половину тіста, акуратно викладаємо всю полуницю, заливаємо рештою тестом.

Випікаємо при 180 градусах 35-40 хвилин. Після даємо шарлотці з полуницею трохи охолонути і можна насолоджуватися новим смаком звичного страви!

Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з замороженими ягодами Шарлотка з полуницею