Ароматну яблучну шарлотку можливо приготувати з додаванням шоколаду. Класичний десерт заграє новими фарбами і порадує своїм смаком ваших гостей.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яблука (середні) – 3 шт.
  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 1 склянка
  • Борошно пшеничне – 1 склянка
  • Шоколад – 200 гр.
  • Масло – для змазування

Процес приготування:

Як почати готувати шарлотку з яблуками і шоколадом? Яблука промиваємо, очищаємо від шкірки і нарізаємо тонкими часточками. Яблука згодяться будь-якого сорту. На ваш смак.

Шоколад розламуємо на шматочки і відправляємо растапливаться на водяній бані. Плитка повинна повністю перейти в рідкий стан. Для особливого смаку рекомендується використовувати молочний шоколад.

Готуємо тісто. Яйця збиваємо з цукром близько п’яти хвилин до утворення піни. Потім по трохи всипаємо борошно, міксер при цьому не можна зупиняти.

Змішуємо розтоплений шоколад. Яблука рівномірно викладаємо на обмащений маслом поверхню і заливаємо тістом. Випікаємо в духовці 40 хвилин при 180 градусів.

Викладаємо шарлотку на тарілку, даємо трохи охолонути і ділимо на порції. Приємного апетиту!

Бісквітна шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка з яблуками класична