Якщо строго слідувати законам кулінарії, то обов’язково в процесі приготування шарлотки повинні фігурувати не тільки яблука, але й хліб. Але не можна не відзначити, що навіть у класичних рецептах можуть відбуватися зміни. В наш час шарлотка – це пиріг з бісквітного тіста з запеченими нарізаними яблуками або іншими фруктами. Представляємо вашій увазі один з них.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Цукор-пісок – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 300 гр.
- Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
- Сіль – 1 щіпка
- Яблука – 3 шт.
- Слива синя – 5 шт.
- Масло вершкове – 25 гр.
- Кориця – 1 ч. л.
Процес приготування:
Як почати готувати шарлотку з яблуками і сливами? Для початку необхідно розділити білки і жовтки. Потім слід гарненько збити білки разом з цукром. Для збивання краще всього використовувати міксер.
Окремо збиваємо жовтки з сіллю. Після чого необхідно з’єднати збиті жовтки з збитими білками.
Беремо іншу миску. В неї необхідно просіяти борошно, додати розпушувач тіста. Все ретельно перемішати.
Суміш жовтків і білків необхідно з’єднати з борошняною сумішшю. Тісто повинне вийти трохи рідкуватим.
Далі слід вимити і почистити яблука, видалити серцевини і перегородки. Моєму сливи і витягаємо з них кісточки. Підготовлені фрукти нарізаємо невеликими шматочками.
Форму, в якій ми будемо випікати нашу шарлотку, необхідно попередньо змастити олією. Щоб в процесі запікання тісто не прилипало до формочці, її рекомендується злегка посипати борошном або манною крупою.
На підготовлену форму викладаємо яблука, потім сливи.
На фрукти кладемо невеликий шматочок вершкового масла. Все необхідно посипати корицею. Потім все залити тестом.
Шарлотку слід випікати протягом сорока хвилин при температурі 190 градусів. Перед подачею шарлотку потрібно остудити.
Шарлотка Шарлотка з корицею Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками і корицею Шарлотка з яблуками класична