Шарлотка на сметані з яблуками і грушами – один з найпопулярніших і неймовірно смачних домашніх пирогів. Таке ласощі прикрасить будь чаювання і гості будуть у захваті!


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Борошно пшеничне – 500 гр.
  • Цукор-пісок – 650 гр.
  • Яйце – 5 шт.
  • Груша – 1 шт.
  • Банан – 1 шт.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати шарлотку на сметані з яблуками і грушами? У глибокій ємності змішуємо яйця і цукор, збиваємо до однорідної, білої маси з допомогою міксера. А потім додаємо сметану, і знову все ретельно розмішуємо.

Пшеничне борошно просіваємо через ситечко, щоб шарлотка вийшла більш повітряної. Додаємо в борошно, розпушувач і перемішуємо.

Невеликими порціями з’єднуємо борошно з розпушувачем і сметанно-яєчну масу. Знову все добре збиваємо міксером. Стежимо, щоб не було борошняних грудочок.

Фрукти промиваємо водою і ріжемо їх кубиками невеликого розміру.

Беремо форму для випічки, дно і стінки бортиків добре промазуємо вершковим маслом. Заливаємо ½ частину тіста і розрівнюємо, зверху викладаємо начинку з яблук і груш. Потім виливаємо тісто.

Духову піч розігріваємо до 180 градусів і ставимо в неї шарлотку. Випікаємо 30 хв. До утворення золотистої скоринки.

Приємного апетиту!

Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з бананами в духовці Шарлотка з грушами