У світі кулінарії придумано стільки рецептів шарлотки, що кожен може знайти свій улюблений. Якщо ви не їсте яйця, то спробуйте вегетаріанський варіант з яблуками і кефіром. Виходить дуже апетитне, ароматне ласощі, то що потрібно для смачного чаювання.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Кефір – 250 мл
  • Яблука – 2 шт.
  • Борошно – 250 гр.
  • Манна крупа – 250 гр.
  • Цукор-пісок – 250 гр.
  • Масло соняшникове – 0.5 склянки
  • Сіль – 0,25 гр.
  • Ванілін – 1 шт.
  • Сода харчова – 1 ч. л.
  • Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.

Процес приготування:

Як почати готувати шарлотку з яблуками на кефірі без яєць? Яблука миємо, знімаємо тонким шаром шкірку і ріжемо невеликими кубиками.

Кефір трохи підігріваємо, щоб він був злегка теплим і додаємо в нього гашену оцтом соду.

Змішуємо кефір з соняшниковою олією, борошном і манкою. Засипаємо цукор (простий і ванільний) і щіпку солі. Все ретельно перемішуємо. Додаємо в тісто яблука.

Змащуємо форму для випікання рослинним маслом і виливаємо тісто. Розподіляємо тісто по всій поверхні форми рівним шаром. Відправляємо форму в духову піч на 40 хв.

Приємного апетиту!

Шарлотка Шарлотка без розпушувача Шарлотка без яиц Шарлотка з манкою і яблуками Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками без сметани Шарлотка з яблуками без яєць Шарлотка на кефірі з яблуками в духовці