Повітряна шарлотка з соковитими яблучними часточками мало кого залишить байдужим, якщо мова заходить про десерт. Ця проста випічка не вимагає особливих зусиль при приготуванні, але завжди незмінно радує рум’яною скоринкою, освіжаючим смаком і духмяним ароматом. Якщо потрібно терміново побалувати сім’ю солодким – саме час випробувати цей рецепт.


Інгредієнти: на 5 порц.

  • Яйце – 4 шт.
  • Цукор-пісок – 120 гр.
  • Борошно пшеничне – 180 гр.
  • Молоко коров’яче – 100 мл
  • Яблука (кисло-солодкі) – 3 – 4 шт.
  • Кориця – 1 ч. л.
  • Ванільна есенція – 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста – 1 ч. л.
  • Лимонний сік – 1 ст. л.
  • Масло рослинне – 1 ст. л.
  • Цукрова пудра – 1 – 2 ст. л.

Процес приготування:

Як почати готувати шарлотку з яблуками на молоці? Яблука промити, обсушити і нарізати на четвертинки. Вирізати насіннєві коробочки. Четвертинки нарізати на тонкі часточки. Щоб яблучні дольки не потемніли, збризнути їх лимонним соком.

Яйця розбити в широку миску, додати цукор і збити міксером на високій швидкості. Повинна вийти пишна густа піна майже білого кольору. Продовжуючи збивання, влити потроху молоко і ванільний екстракт.

В яєчно-молочну суміш всипати попередньо просіяне борошно і акуратно перемішати віночком вручну або міксером на низькій швидкості. Консистенція тіста виходить досить рідка, текуча, як на оладки.

Підготувати форму для випічки: її потрібно добре промазати маслом. Якщо використовується силіконова форма, її змащувати нічим не потрібно. У підготовлену форму вилити половину тіста. На тісто рівномірно розкласти половину нарізаних яблук і зверху посипати корицею.

На яблука з корицею вилити другу половину тіста і викласти решту яблучні дольки. Знову присипати корицею. Форму з тістом поставити на середній рівень попередньо розігрітій до 180 градусів духовці. Випікати протягом 40-50 хвилин. За цей час шарлотка збільшується в об’ємі і набуває рум’яно-золотисту скориночку. Перевірити готовність можна зубочисткою, встромивши її в центр шарлотки: якщо вийшла суха, значить, виріб пора діставати. Варто зауважити, що протягом перших 30 хвилин не рекомендується відкривати духовку, щоб шарлотка не осіла.

Готову шарлотку дістаємо з духовки і даємо охолонути. Витягаємо з форми, присипаємо цукровою пудрою через ситечко, нарізаємо на шматочки і подаємо.

Приємного апетиту!

Бісквітна шарлотка Шарлотка Шарлотка з корицею Шарлотка з яблуками Шарлотка з яблуками в духовці Шарлотка на молоці