Хочу поділитися простим і смачним рецептом класичного щавлевого супу на м’ясному бульйоні. Для бульйону можна використовувати будь-яке м’ясо. Я буду готувати ароматний щавлевий суп на курячому бульйоні. У мене був готовий курячий бульйон. Якщо у вас немає бульйону, зварити його не складе труднощів.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Морква – 100 гр.
  • Яйце – 2 шт.
  • Щавель – 200 гр.
  • Бульйон з курки – 3 л
  • Куряча грудка копчена – 350 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Часник – 2 зуб.
  • Масло рослинне – 2 ст. л.
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – для прикраси

Процес приготування:

Готувати щавлевий суп на м’ясному бульйоні просто! Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, очищений цибулю наріжте дрібним кубиком. Очищений часник пропустіть через прес.

Каструлю з товстим дном, поставте на вогонь і розігрійте. Налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть подрібнений ріпчаста цибуля і часник, постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин до прозорості.

Картоплю ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки і наріжте середнім кубиком.

Потім викладіть в каструлю до обсмаженою овочам, періодично помішуючи, обсмажте 5-7 хвилин.

Моркву ретельно вимийте і очистіть за допомогою овочечистки. Потім очищену моркву натріть на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою. Викладіть в каструлю. Перемішайте і готуйте приблизно 5 хвилин.

Підготуйте куряче м’ясо. Копчену курячу грудку відокремити від шкіри і кісток. Наріжте на кубики середньої величини.

Куряче м’ясо викладіть в каструлю.

Все добре перемішайте і готуйте кілька хвилин. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком.

Залийте курячим бульйоном, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 7-10 хвилин, періодично помішуючи.

Молодий щавель промийте і просушіть. Вимитий і обсохшіе щавель дрібно наріжте.

Подрібнену зелень викладіть в киплячий суп.

Курячі яйця розбийте в невелику ємність, перемішайте до однорідної консистенції.

Перемешенную яєчну масу влийте тонкою цівкою в гарячий суп, обережно перемішуючи.

Суп доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися 25-30 хвилин.

Гарячий суп з щавлю розлийте по порціях і подавайте, прикрасивши сметаною. Копчена куряча грудка додасть супу чудовий смак і аромат.

Приємного апетиту!

Гороховий суп з копченостями Щавлевий суп з куркою Щавлевий суп з куркою та яйцем Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні