Хочу поділитися простим і смачним рецептом класичного щавлевого супу на м’ясному бульйоні. Для бульйону можна використовувати будь-яке м’ясо. Я буду готувати ароматний щавлевий суп на курячому бульйоні. У мене був готовий курячий бульйон. Якщо у вас немає бульйону, зварити його не складе труднощів.
Інгредієнти: на 10 порц.
- Морква – 100 гр.
- Яйце – 2 шт.
- Щавель – 200 гр.
- Бульйон з курки – 3 л
- Куряча грудка копчена – 350 гр.
- Картопля – 200 гр.
- Цибуля ріпчаста – 150 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Часник – 2 зуб.
- Масло рослинне – 2 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Сметана – для прикраси
Процес приготування:
Готувати щавлевий суп на м’ясному бульйоні просто! Ріпчасту цибулю і часник очистіть від лушпиння, очищений цибулю наріжте дрібним кубиком. Очищений часник пропустіть через прес.
Каструлю з товстим дном, поставте на вогонь і розігрійте. Налийте невелику кількість рослинної олії, викладіть подрібнений ріпчаста цибуля і часник, постійно помішуючи, обсмажте кілька хвилин до прозорості.
Картоплю ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки і наріжте середнім кубиком.
Потім викладіть в каструлю до обсмаженою овочам, періодично помішуючи, обсмажте 5-7 хвилин.
Моркву ретельно вимийте і очистіть за допомогою овочечистки. Потім очищену моркву натріть на крупній тертці або наріжте тонкою соломкою. Викладіть в каструлю. Перемішайте і готуйте приблизно 5 хвилин.
Підготуйте куряче м’ясо. Копчену курячу грудку відокремити від шкіри і кісток. Наріжте на кубики середньої величини.
Куряче м’ясо викладіть в каструлю.
Все добре перемішайте і готуйте кілька хвилин. Посоліть і додайте чорний мелений перець за смаком.
Залийте курячим бульйоном, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь і варіть приблизно 7-10 хвилин, періодично помішуючи.
Молодий щавель промийте і просушіть. Вимитий і обсохшіе щавель дрібно наріжте.
Подрібнену зелень викладіть в киплячий суп.
Курячі яйця розбийте в невелику ємність, перемішайте до однорідної консистенції.
Перемешенную яєчну масу влийте тонкою цівкою в гарячий суп, обережно перемішуючи.
Суп доведіть до кипіння. Зніміть з вогню, накрийте кришкою і дайте настоятися 25-30 хвилин.
Гарячий суп з щавлю розлийте по порціях і подавайте, прикрасивши сметаною. Копчена куряча грудка додасть супу чудовий смак і аромат.
Приємного апетиту!
Гороховий суп з копченостями Щавлевий суп з куркою Щавлевий суп з куркою та яйцем Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні