Пропоную приготувати простий щавлевий суп з яловичиною. Процес приготування буде значно спрощено, якщо у вас яловичина вже буде зварена. Набір продуктів для смачного супу мінімальний. Я такий суп часто готую влітку, як тільки з’являється щавель.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Щавель – 1 пучок
  • Яйце – 3 шт.
  • Вода – 2,5 л
  • Яловичина – 1 кг
  • Картопля – 250 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Сметана – за бажанням

Процес приготування:

Готувати щавлевий суп з яловичиною легко! Яловичину ретельно промийте, викладіть в каструлю, залийте холодною водою, доведіть до кипіння, періодично знімаючи з допомогою шумівки утворюється піну, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть до готовності приблизно 1-1,5 години.

Зварену яловичину акуратно вийміть з бульйону і повністю остудіть. Картопля ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки і наріжте середнім кубиком. Потім викладіть його в киплячий бульйон. Варіть приблизно 15-20 хвилин на повільному вогні.

Молодий щавель переберіть, промийте і просушіть. Вимитий і обсохшіе щавель дрібно наріжте і додайте в каструлю і варіть кілька хвилин. Курячі яйця розбийте в глибоку ємність і за допомогою виделки або віночка розколотіть до однорідної консистенції. Охолоджену яловичину відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть за допомогою двох вилок на волокна.

М’ясо викладіть в каструлю. Суп посоліть і поперчіть, потім тонкою цівкою влийте збиті курячі яйця, ретельно перемішуючи. Доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню. Гарячий суп з щавлю з яловичиною розлийте по порціях і подавайте на стіл зі сметаною за бажанням.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні