Пропоную приготувати простий щавлевий суп з яловичиною. Процес приготування буде значно спрощено, якщо у вас яловичина вже буде зварена. Набір продуктів для смачного супу мінімальний. Я такий суп часто готую влітку, як тільки з’являється щавель.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Щавель – 1 пучок
- Яйце – 3 шт.
- Вода – 2,5 л
- Яловичина – 1 кг
- Картопля – 250 гр.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Сіль – за смаком
- Сметана – за бажанням
Процес приготування:
Готувати щавлевий суп з яловичиною легко! Яловичину ретельно промийте, викладіть в каструлю, залийте холодною водою, доведіть до кипіння, періодично знімаючи з допомогою шумівки утворюється піну, зменшіть вогонь, накрийте кришкою і варіть до готовності приблизно 1-1,5 години.
Зварену яловичину акуратно вийміть з бульйону і повністю остудіть. Картопля ретельно вимийте, очистіть за допомогою овочечистки і наріжте середнім кубиком. Потім викладіть його в киплячий бульйон. Варіть приблизно 15-20 хвилин на повільному вогні.
Молодий щавель переберіть, промийте і просушіть. Вимитий і обсохшіе щавель дрібно наріжте і додайте в каструлю і варіть кілька хвилин. Курячі яйця розбийте в глибоку ємність і за допомогою виделки або віночка розколотіть до однорідної консистенції. Охолоджену яловичину відокремте від кісток і дрібно наріжте або розберіть за допомогою двох вилок на волокна.
М’ясо викладіть в каструлю. Суп посоліть і поперчіть, потім тонкою цівкою влийте збиті курячі яйця, ретельно перемішуючи. Доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню. Гарячий суп з щавлю з яловичиною розлийте по порціях і подавайте на стіл зі сметаною за бажанням.
Приємного апетиту!
Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп з яйцем Щавлевий суп на бульйоні