Легкий і смачний суп з щавлю добре рятує в спеку, коли самий сезон цього ароматного листового овоча. Приготований на курячому бульйоні в мультиварці з овочами, він швидко і ситно нагодує всю вашу сім’ю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка – 800 гр.
  • Щавель – 150 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Кріп – 1 пучок
  • Картопля – 5 шт.
  • Часник – за смаком
  • Олія соняшникова – 1 ст. л.
  • Вода – 3 л
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Яйце – 3 шт.

Процес приготування:


Почнемо готувати борщ з щавлю в мультиварці. Овочі очистіть і помийте, сполосніть зелень. Курку розділіть на невеликі шматки і теж промийте.

Картоплю нарізати великим кубиком, моркву – дрібними кубиками, цибулю – тонкими смужками, зелень подрібніть часник дрібно порубаєте.

Вилийте в чашу мультиварки трохи олії і викладіть цибулю, часник і моркву. Обсмажте інгредієнти, встановивши режим «Смаження», не закриваючи кришку 5 – 7 хвилин.

Перекладіть шматки м’яса в чашу, засипте картоплю і додати воду. Закрийте кришку і поставте режим «Гасіння». Готуйте протягом 1 години.

Коли мультиварка відключиться – дістаньте курку і зніміть м’ясо з кісток. Розділіть його на більш дрібні частини і поверніть в суп. Додайте нарізаний щавель, всипте сіль і перець, покладіть кріп. Закрийте чашу і тушкуйте ще 15 хвилин.

Окремо зваріть яйця і очистіть. Розріжте їх навпіл і покладіть в тарілку. Долийте гарячий суп, попередньо змішавши інгредієнти ополоником. При бажанні можна подавати зі сметаною.

Приємного апетиту!

Щавлевий суп Щавлевий суп з м'ясом Щавлевий суп на бульйоні