Шоколадно-апельсинові маффіни полюбили багато господинь за простоту приготування, доступність продуктів і особливий апельсиновий смак. Цитрусовий аромат можна посилити кількістю апельсинової цедри, а шоколад зробить смак мафінів оксамитовим, тільки виберіть якісний шоколад, щоб апельсин не заглушив його смак. Ця випічка дуже подобається дітям.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Борошно – 3 ст. л.
- Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
- Какао-порошок – 3 ст. л.
- Цукор-пісок – 2 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
- Розпушувач тіста – 2.5 ч. л.
- Масло рослинне – 3 ст. л.
- Апельсин – 1 шт.
- Банан – 1 шт.
Процес приготування:
Приступимо до готування шоколадно-апельсинових мафінів. Апельсин добре вимити зі щіточкою, наріжте на шматочки разом з цедрою і видаліть кісточки. Потім перекрутіть його на м’ясорубку з дрібною решіткою.
Банан очистити від шкірки і подрібнити виделкою.
Апельсинове пюре перекладіть в окрему миску, додайте до нього бананову масу і вказане в рецепті кількість цукру, рідкого меду і рослинного масла. Ці інгредієнти перемішайте, щоб цукор повністю розчинився.
В іншу миску просійте борошно пшеничне, насипте до неї розпушувач тіста і порошок какао і ложкою перемішайте.
Потім з’єднайте рідку і суху основу тесту та їх перемішайте. Ретельно не вимішуйте тісто. Воно повинно мати неоднорідну структуру.
Підготуйте форми для випікання маффінів. Бажано випікати маффіни в спеціальних паперових вазочках. Приготоване тісто розкладіть по формах, не заповнюючи їх до самого верху. Залиште тісто на 15 хвилин для відпочинку. Розігрійте духовку до 190°С.
Випікайте мафіни протягом 25 хвилин. Перші 15 хвилин духовку не відкривати, інакше мафіни осядуть. Потім перевірте готовність випічки. Спечені шоколадно-апельсинові маффіни трохи остудіть і можете подати до столу.
Їжте на здоров’я!
Апельсинові кекси Кекси Кекси на рослинному маслі Шоколадний кекс без молока