Шоколадно-апельсинові маффіни полюбили багато господинь за простоту приготування, доступність продуктів і особливий апельсиновий смак. Цитрусовий аромат можна посилити кількістю апельсинової цедри, а шоколад зробить смак мафінів оксамитовим, тільки виберіть якісний шоколад, щоб апельсин не заглушив його смак. Ця випічка дуже подобається дітям.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Борошно – 3 ст. л.
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л.
  • Какао-порошок – 3 ст. л.
  • Цукор-пісок – 2 ст. л.
  • Мед – 1 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 2.5 ч. л.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Апельсин – 1 шт.
  • Банан – 1 шт.

Процес приготування:

Приступимо до готування шоколадно-апельсинових мафінів. Апельсин добре вимити зі щіточкою, наріжте на шматочки разом з цедрою і видаліть кісточки. Потім перекрутіть його на м’ясорубку з дрібною решіткою.

Банан очистити від шкірки і подрібнити виделкою.

Апельсинове пюре перекладіть в окрему миску, додайте до нього бананову масу і вказане в рецепті кількість цукру, рідкого меду і рослинного масла. Ці інгредієнти перемішайте, щоб цукор повністю розчинився.

В іншу миску просійте борошно пшеничне, насипте до неї розпушувач тіста і порошок какао і ложкою перемішайте.

Потім з’єднайте рідку і суху основу тесту та їх перемішайте. Ретельно не вимішуйте тісто. Воно повинно мати неоднорідну структуру.

Підготуйте форми для випікання маффінів. Бажано випікати маффіни в спеціальних паперових вазочках. Приготоване тісто розкладіть по формах, не заповнюючи їх до самого верху. Залиште тісто на 15 хвилин для відпочинку. Розігрійте духовку до 190°С.

Випікайте мафіни протягом 25 хвилин. Перші 15 хвилин духовку не відкривати, інакше мафіни осядуть. Потім перевірте готовність випічки. Спечені шоколадно-апельсинові маффіни трохи остудіть і можете подати до столу.

Їжте на здоров’я!

Апельсинові кекси Кекси Кекси на рослинному маслі Шоколадний кекс без молока