Кекс є універсальним десертом, який порадує вранці за сніданком або стане надбанням святкового чаювання. Кекс, приготований за цим рецептом, здивує своєю структурою, солодким запахом і шоколадним смаком.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Яйце – 4 шт.
- Молоко коров’яче – 120 мл
- Какао-порошок – 75 гр.
- Масло вершкове – 200 гр.
- Борошно пшеничне – 370 гр.
- Цукор-пісок – 240 гр.
- Сода харчова – 0.5 ч. л.
- Оцет столовий 9% – 0.5 ч. л.
Процес приготування:
Приступимо до приготування шоколадного кексу з какао. Включаємо духовку на розігрів до 200 градусів. Переходимо безпосередньо до приготування. У каструлі з’єднуємо порошок какао, цукровий пісок, молоко і вершкове масло.
Каструлю з вмістом ставимо на середній вогонь і чекаємо розчинення цукрового піску. Необхідно довести майже до кипіння, але не кип’ятити суміш не можна.
Вимикаємо газ і даємо шоколадної суміші охолонути. Після цього додаємо в каструлю яйця. Усе ретельно вимішуємо.
Потім додаємо борошно і замішуємо тісто.
В загальну масу відправляємо гашену оцтом соду.
Знову перемішайте всі інгредієнти. Підготовчі роботи завершені. Викладаємо тісто у форму для кексу. Потім відправляємо випікатися кекс на 40 хвилин в розігріту духовку. Переконатися в готовності тіста можна дерев’яної шпажкою – якщо після проколювання вона суха, то випічка готова.
Дайте кексу охолонути і можна пригощатися. Якщо час дозволяє, можна на ніч відправити загорнутий в харчову плівку кекс в холодильник, на ранок він буде ще смачніше.
Приємного вам чаювання!
Бісквітні кекси Кекси Кекси без родзинок Кекси на молоці Кекси на молоці в духовці Шоколадні кекси в духовці Шоколадні кекси на молоці