Перед вами пісний і корисний рецепт кексу. Завдяки кокосовому молока, він набуває злегка вловимий аромат кокоса і бархатисту текстуру тесту. Сік апельсина додасть випічці неймовірний аромат, встояти перед яким складно. Кекс дуже простий і швидкий у приготуванні.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Кокосове молоко – 210 мл
  • Апельсиновий сік – 50 мл
  • Борошно пшеничне – 200 гр.
  • Масло рослинне – 3 ст. л.
  • Розпушувач тіста – 0.5 ч. л.
  • Цукор-пісок – 140 гр.
  • Крохмаль картопляний – 1 ст. л.
  • Масло вершкове – 30 гр.
  • Ванілін – за смаком
  • Цукрова пудра для прикраси

Процес приготування:

Як приготувати кекс на кокосовому молоці? Перед підготовкою тесту вже зараз рекомендуємо включити духовку на 180 градусів, щоб до кінця замішування тіста вона була потрібною для випікання температури. На початку приступаємо до рідкій основі. У глибокій ємності змішайте наступні інгредієнти – кокосове молоко, рослинне масло, цукровий пісок і ванілін. Віночком все якісно розмішайте.

В ємність також відправляємо апельсиновий сік. Всі компоненти перемішайте. Для вираженого аромату краще використовувати свіжовичавлений сік. Для потрібної кількості соку досить вичавити один середній апельсин. Якщо такої можливості немає, використовуйте апельсиновий сік в упаковці.

Просіяти пшеничне борошно, потім змішайте з розпушувачем і крохмалем. Отриману суху суміш поступово всипайте в ємність з рідкою основою. Замішуємо тісто, доводячи його до однорідності.

Шматочком вершкового масла змастіть форму для кексу. Потім заповніть форму тістом і поставте в розігріту духовку на 40 хвилин.

По закінченню часу обов’язково оцінюйте готовність кексу не тільки за рум’яної скоринки, але і зубочисткою. Після того, як переконалися в готовності випічки, вимикаємо духовку і дістаємо з неї форму з кексом. Даємо час, щоб він охолов.

Остиглий кекс перекладіть на блюдо, прикрасити цукровою пудрою і приступайте до частування.

Приємного вам чаювання!

Кекси Кекси без родзинок Кекси в духовці Кекси на молоці Кокосові кекси