Шоколадний крем по даному рецепту має дуже ніжним смаком і вираженою вершковою ноткою. Все завдяки вершків і маскарпоне. Приємно, що крем виходить досить густим і тримає форму, але при цьому нежирним. Але для вищевказаних характеристик крему важливо дотримуватися умова при виборі шоколаду – він повинен мати відсоток вмісту какао не менше 60%. У цьому випадку консистенція крему буде ідеальною для прошарування коржів, так і для виконання якісного покриття випічки.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Шоколад темний – 150 гр.
- Сир Маскарпоне – 250 гр.
- Вершки 33% або Вершки 30% – 300 мл
- Цукор-пісок – 100 гр.
Процес приготування:
Готувати шоколадний крем з маскарпоне для торта просто! Вершки покласти в сотейник або невелику каструлю. Ставимо ємність на плиту і нагріваємо вміст до гарячого стану.
Поки вершки гріються, шоколад ламаємо на невеликі шматочки. Як варіант, можна потерти його на тертці – це прискорить процес розчинення.
Відправляємо шоколад до вершків.
Заважаємо інгредієнти віночком, щоб шоколадні шматочки почали плавитися. Додаємо цукровий пісок. Знімаємо каструлю з плити і продовжуємо вимішувати масу – шоколад повинен повністю розтанути, а цукрові кристали розчинитися.
Маса стане однорідною, густою, але текучого.
Отриманої шоколадно-вершковою суміші даємо охолонути до кімнатної температури і прибираємо його в холодильник. Витримуємо годину-дві, щоб маса стабілізувалася. Після закінчення зазначеного часу дістаємо заготовку з холодильника і збиваємо одну-дві хвилини. Крем посвітлішає і стане більш м’яким, податливим.
Холодний маскарпоне додаємо в шоколадну масу і збиваємо всі разом, починаючи з повільних обертів і поступово набираючи швидкість. Працюємо міксером дві-три хвилини.
Готовим кремом прослаиваем коржі або використовуємо для відсадження декоративних фігур за допомогою кондитерського мішка і насадок. Зберігаємо десерти з даними кремом в холодильнику до моменту подачі.
Приємного апетиту!
Вершково-сирний крем для торта Вершково-шоколадний крем для торта Крем для торта з вершків Крем з вершкового сиру та вершків для торта Крем-чіз з маскарпоне для торта Сирно-вершковий крем для торта