Шулюм з курки – це легкий варіант знаменитого похідного супу. Він виходить не таким жирним як на баранячому бульйоні, але смак і аромат у нього все одно приголомшливий. Завдяки густоті такий суп можна подати в якості першої страви на обід або організувати з ним легкий вечерю.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 2 головки
- Перець чилі – 1 шт.
- Часник – 2 зуб.
- Картопля – 5 шт.
- Зелень – за смаком
- Масло рослинне – 50 мл
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Процес приготування:
Готувати шулюм з курки з картоплею просто! Курку помийте і розріжте на шматки середнього розміру.
Перекладіть м’ясо в каструлю і поставте варитися.
Періодично знімайте з поверхні бульйону піну. Варіть півгодини.
Картоплю, цибулю і моркву очистити.
Картоплю наріжте великими часточками, моркву натріть на тертці, цибулю дрібно наріжте.
Цибулю і моркву обсмажте на соняшниковій олії до золотистого кольору.
Перекладіть в каструлю з куркою зажарку і картоплю, посоліть, приправте за смаком, додати гострий перець і подрібнений часник.
Варіть до готовності картоплі.
Перед подачею посипте шулюм зеленню.
Приємного апетиту!
Шулюм Шулюм в казані