Шулюм з курки – це легкий варіант знаменитого похідного супу. Він виходить не таким жирним як на баранячому бульйоні, але смак і аромат у нього все одно приголомшливий. Завдяки густоті такий суп можна подати в якості першої страви на обід або організувати з ним легкий вечерю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка – 1 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 2 головки
  • Перець чилі – 1 шт.
  • Часник – 2 зуб.
  • Картопля – 5 шт.
  • Зелень – за смаком
  • Масло рослинне – 50 мл
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком

Процес приготування:

Готувати шулюм з курки з картоплею просто! Курку помийте і розріжте на шматки середнього розміру.

Перекладіть м’ясо в каструлю і поставте варитися.

Періодично знімайте з поверхні бульйону піну. Варіть півгодини.

Картоплю, цибулю і моркву очистити.

Картоплю наріжте великими часточками, моркву натріть на тертці, цибулю дрібно наріжте.

Цибулю і моркву обсмажте на соняшниковій олії до золотистого кольору.

Перекладіть в каструлю з куркою зажарку і картоплю, посоліть, приправте за смаком, додати гострий перець і подрібнений часник.

Варіть до готовності картоплі.

Перед подачею посипте шулюм зеленню.

Приємного апетиту!

Шулюм Шулюм в казані