Ситний і наваристий суп завжди присутній в обідньому меню. Для різноманітності спробуйте приготувати шулюм – знаменитий суп східної кухні. Він готується на яловичому бульйоні з великою кількістю овочів і зелені.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина – 700 гр.
  • Картопля – 700 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 350 гр.
  • Помідори свіжі – 300 гр.
  • Морква – 250 гр.
  • Цибуля ріпчаста – 250 гр.
  • Часник – 3 зуб.
  • Томатна паста – 3 ст. л.
  • Зелень – за смаком
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Як почати готувати шулюм з яловичини з картоплею і помідорами? М’ясо помийте і наріжте на шматки середнього розміру.

Смажте м’ясо на олії до золотистого кольору близько 20 хвилин.

Овочі та зелень вимити і крупно наріжте.

Додайте до м’яса помідори, перець, моркву, цибулю і томатну пасту. Залийте зажарку окропом і тушкуйте 30 хвилин.

Потім додайте картоплю і ще трохи окропу, сіль і спеції за смаком, продовжуйте тушкувати до готовності картоплі.

Коли шулюм буде готовий, додайте подрібнений часник.

Вимкніть вогонь і дайте страві настоятися під кришкою 20-25 хвилин. Потім подавайте на стіл до обіду.

Приємного апетиту!

Шулюм в казані Шулюм з яловичини Шулюм класичний