Сьогодні я хочу запропонувати рецепт чудової шурпи з баранячих реберець. Блюдо виходить неймовірно ароматним і смачним, з великою кількістю яскравих соковитих овочів. Така шурпа особливо припаде до душі сильній половині людства.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Баранячі реберця – 1 кг
- Вода – 3 л
- Масло рослинне – для смаження
- Картопля – 7 шт.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 4 головки
- Часник – 2 зуб.
- Морква – 2 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Болгарський перець солодкий – 2 шт.
- Зіра – 1 ч. л.
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
- Паприка – 1 ч. л.
- Зелень – для прикраси
Процес приготування:
Рецепт шурпи з баранячих реберець простий у приготуванні! Насамперед підготуйте необхідну кількість використовуваних інгредієнтів для приготування шурпи з баранячих реберець.
Морква добре вимийте, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Після чого очищену моркву наріжте великими шматочками довільної форми.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в прохолодній воді і наріжте тонкими півкільцями.
Болгарський перець ретельно промийте під прохолодною проточною водою, потім очистіть від насіння і серцевини, сполосніть і струсіть зайву вологу. Очищений болгарський перець наріжте середніми за розміром шматочками довільної форми.
Помідори вимийте в прохолодній воді, обсушити паперовими рушниками. Після чого видаліть плодоніжку, за бажанням зніміть шкірку і наріжте великими шматочками.
Часник очистіть від лушпиння, сполосніть в прохолодній воді і дрібно нарубаєте гострим ножем.
Баранячі реберця гарненько вимийте під прохолодною водою, після чого підготовлені реберця обсушіть, скориставшись паперовими рушниками, і нарубаєте на великі частини.
В казан налийте невелику кількість рослинної олії, добре розігрійте, викладіть підготовлені баранячі реберця.
Реберця обсмажте до рівномірної золотистої скоринки на сильному вогні з усіх боків.
Ріпчасту цибулю додайте до м’яса.
Обсмажте разом з реберцями до розм’якшення.
Потім додайте нарізану моркву. Періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення.
Додайте паприку, хмелі-сунелі і зіру в необхідній кількості.
Влийте необхідну кількість питної води таким чином, щоб вода повністю покривала блюдо. Доведіть до кипіння. Гарненько перемішайте, накрийте кришкою і готуйте страву 30-35 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи.
Після чого додайте нарізаний болгарський перець і готуйте приблизно 10 хвилин.
Картоплю ретельно вимийте, а потім очистіть, скориставшись овочечисткою. Очищений картопля крупно наріжте і викладіть в казан. Картопля невеликого розміру різати не треба. Періодично помішуючи, готуйте на невеликому вогні 20 хвилин після закипання. Добре посоліть.
Після чого додайте скибочки помідорів і готуйте ще 10 хвилин.
Потім додайте півкільця цибулі і варити шурпу ще 5-7 хвилин.
Додайте подрібнений часник і чорний мелений перець за смаком.
Добре перемішайте. Зніміть казан з вогню і дайте страві настоятися 10-15 хвилин.
Улюблену зелень гарненько промийте в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем. Ароматну ситну шурпу з баранячих реберець подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою зеленню.
Насолоджуйтеся наваристим апетитним супом!
Шурпа з баранини Шурпа з баранини в казані Шурпа з баранини з картоплею Шурпа з баранини класична Шурпа по-узбецьки