Цей ситний і наваристий суп відрізняється від інших супів не тільки способом приготування, але і використанням узбецьких приправ, які надають страві чудовий східний аромат. Традиційно шурпу варять на баранині. За цим рецептом ви можете приготувати дуже смачну шурпу по-узбецьки в домашніх умовах.
Інгредієнти: на 12 порц.
- Баранина – 1 кг
- Картопля – 5 шт.
- Морква – 3 шт.
- Цибуля ріпчаста – 5 шт.
- Цибуля червоний – 1 шт.
- Болгарський перець солодкий – 6 шт.
- Куркума – 0.5 ч. л.
- Барбарис – 1 ч. л.
- Коріандр – 1 ч. л.
- Зіра – 1 ч. л.
- Перець чилі – 1 шт.
- Помідори свіжі – 3 шт.
- Часник – 1 шт.
- Кінза – за смаком
- Петрушка – за смаком
- Сіль – за смаком
Процес приготування:
Рецепт шурпи з баранини по-узбецьки смачний! Спочатку підготуйте всі овочі для шурпи. Почистіть моркву, цибулю, картоплю і перець. Перець можете взяти різних кольорів. У помідорів зніміть шкірку, обшпаривши їх окропом, а потім холодною водою. Овочі наріжте на великі шматочки, адже вони не повинні розваритися в пюре при готуванні.
Баранину промийте холодною водою. Потім покладіть її у велику каструлю і залийте 5 літрами холодної води. Каструлю поставте на вогонь і доведіть бульйон до кипіння.
Зніміть з поверхні бульйону пінку і варіть баранину на невеликому вогні протягом 40 хвилин.
Потім, це важливий момент рецепта, в певному порядку і з інтервалом в 10 хвилин кладіть у бульйон крупно нарізані овочі і тільки доведіть бульйон до кипіння, щоб вода після закладки овочів не кипіла. Спочатку додайте цибулю, потім картоплю, моркву, велику соломку перців і в останню чергу очищені помідори з гострим перцем і часником.
Потім закрийте каструлю кришкою і варіть шурпу на мінімальному вогні протягом 1,5 годин. За 40 хвилин до закінчення варіння покладіть в шурпу зазначені в рецепті спеції.
По закінченні готування покладіть в шурпу дрібно нарізану свіжу петрушку і кінзу. Дайте супу 15-20 хвилин настоятися і можете подавати до столу.
Приємного апетиту!
Шурпа Шурпа з баранини в казані Шурпа з баранини з картоплею Шурпа з баранини классическая Шурпа класична