Хочу поділитися чудовим рецептом шурпи з свинини на багатті в казані за класичним рецептом. Таке блюдо виходить наваристим, ароматним і по-святковому яскравим. Я часто готую таке блюдо на дачі восени в останні дні збирання врожаю. Вона відмінно зігріває і насичує.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Свинина – 1,5 кг
  • Масло рослинне – для смаження
  • Картопля – 1 кг
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 1 кг
  • Часник – 1 головка
  • Морква – 500 гр.
  • Помідори свіжі – 1,5 кг
  • Петрушка – 1 пучок
  • Паприка мелена – на смак
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Коріандр мелений – за смаком
  • Зіра – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати шурпу з свинини на багатті в казані за класичним рецептом. Заздалегідь розведіть вогонь.

Свинину на кісточці ретельно вимийте під проточною водою, після чого м’ясо обсушити, скориставшись паперовими рушниками, і нарубаєте на великі частини.

Картоплю ретельно вимийте, а потім очистіть, скориставшись овочечисткою. Очищений картопля крупно наріжте.

Часник очистіть від лушпиння, промийте під холодною водою і наріжте тонкими скибочками.

Петрушку сполосніть в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем.

Казан встановіть на вогні, добре розігрійте, налийте достатню кількість рослинної олії, викладіть підготовлену свинину і обсмажте до рівномірної золотистої скоринки з усіх боків.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте тонкими півкільцями.

Моркву очистіть, наріжте великими шматочками.

Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини, крупно наріжте.

Помідори помийте, видаліть плодоніжку, і наріжте великими шматочками.

Овочі викладіть у казан, акуратно перемішуючи, обсмажте до розм’якшення.

Викладіть картоплю, влийте необхідну кількість питної води таким чином, щоб вода повністю покривала блюдо.

Доведіть до кипіння, потім додайте сіль, чорний мелений перець, мелену паприку, мелений коріандр, зіру, подрібнений часник і зелень. Гарненько перемішайте, накрийте кришкою і готуйте страву 1-1,5 години, періодично помішуючи.

Наваристу ситну шурпу з свинини подавайте на стіл порційно.

Насолоджуйтеся ароматною яскравою шурпою з свинини!

Шурпа Шурпа з свинини Шурпа з свинини в казані Шурпа класична