Шурпа з баранини по-вірменськи виходить смачною і апетитною! Шурпа – національне блюдо східних народів. Кожен представник східної кухні готує шурпу за своїм рецептом. З неймовірним задоволенням і від усієї душі хочу поділитися рецептом чудовою шурпи, приготовленої з баранини по-вірменськи.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Баранина – 500 гр.
  • Курдюк – 50 гр.
  • Цибуля червоний – 150 гр.
  • Картопля – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 500 гр.
  • Коріандр – за смаком
  • Морква – 1 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Базилік сушений – за смаком
  • Зіра – за смаком
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Рецепт шурпи з баранини по-вірменськи простий у приготуванні! Насамперед підготуйте необхідну кількість використовуваних інгредієнтів для приготування шурпи з баранини по-вірменськи.

Курдюк дрібно наріжте і викладіть в добре розігрітий казан. Обсмажте, періодично помішуючи, поки не витопиться весь жир.

Тим часом підготуйте м’ясо. Баранину добре вимийте під прохолодною водою, після чого обсушити, скориставшись паперовими рушниками, і наріжте на великі шматочки однакового розміру.

Обсмажений курдюк викладіть на тарілку.

Підготовлену баранину викладіть в казан і обсмажте до рівномірної золотистої скоринки на сильному вогні з усіх боків.

Влийте необхідну кількість питної води таким чином, щоб вода повністю покривала м’ясо. Доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася, скориставшись шумівкою.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в прохолодній воді і наріжте тонкими півкільцями.

Посоліть бульйон і викладіть підготовлений ріпчасту цибулю. Доведіть до кипіння. Гарненько перемішайте, накрийте кришкою і готуйте 30-35 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.

Моркву очистіть від шкірки, дрібно наріжте. Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини, дрібно наріжте. Помідори вимийте, обсушити, видаліть плодоніжку, дрібно наріжте. Червоний цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте півкільцями. Зелень промийте, струсіть зайву вологу і подрібніть ножем. Картоплю очистити і крупно наріжте.

В казан по черзі викладіть нарізану моркву, обсмажений курдюк, додайте сіль, чорний мелений перець, коріандр, сушений базилік і зіру в необхідній кількості. Доведіть до кипіння і тушкуйте страву приблизно 1 годину на повільному вогні.

Додайте картоплю і знову доведіть до кипіння. Після чого додайте нарізаний болгарський перець і помідори.

Добре перемішайте шурпу. Періодично помішуючи, готуйте на невеликому вогні 20 хвилин. При необхідності додайте ще солі.

В останню чергу викладіть нарізаний червоний лук. Зніміть казан з вогню і дайте шурпі настоятися 10-15 хвилин.

Ароматну ситну шурпу з баранини по-вірменськи подавайте на стіл порційно – бульйон окремо від густої частини, прикрасивши подрібненою зеленню.

Насолоджуйтеся наваристою шурпою!

Шурпа з баранини Шурпа з баранини в казані на плиті Шурпа з баранини в каструлі Шурпа з баранини з картоплею Шурпа по-узбецьки