Шурпа з баранини по-вірменськи виходить смачною і апетитною! Шурпа – національне блюдо східних народів. Кожен представник східної кухні готує шурпу за своїм рецептом. З неймовірним задоволенням і від усієї душі хочу поділитися рецептом чудовою шурпи, приготовленої з баранини по-вірменськи.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина – 500 гр.
- Курдюк – 50 гр.
- Цибуля червоний – 150 гр.
- Картопля – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 500 гр.
- Коріандр – за смаком
- Морква – 1 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Базилік сушений – за смаком
- Зіра – за смаком
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Зелень – за смаком
Процес приготування:
Рецепт шурпи з баранини по-вірменськи простий у приготуванні! Насамперед підготуйте необхідну кількість використовуваних інгредієнтів для приготування шурпи з баранини по-вірменськи.
Курдюк дрібно наріжте і викладіть в добре розігрітий казан. Обсмажте, періодично помішуючи, поки не витопиться весь жир.
Тим часом підготуйте м’ясо. Баранину добре вимийте під прохолодною водою, після чого обсушити, скориставшись паперовими рушниками, і наріжте на великі шматочки однакового розміру.
Обсмажений курдюк викладіть на тарілку.
Підготовлену баранину викладіть в казан і обсмажте до рівномірної золотистої скоринки на сильному вогні з усіх боків.
Влийте необхідну кількість питної води таким чином, щоб вода повністю покривала м’ясо. Доведіть до кипіння. Зніміть піну, що утворилася, скориставшись шумівкою.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть в прохолодній воді і наріжте тонкими півкільцями.
Посоліть бульйон і викладіть підготовлений ріпчасту цибулю. Доведіть до кипіння. Гарненько перемішайте, накрийте кришкою і готуйте 30-35 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.
Моркву очистіть від шкірки, дрібно наріжте. Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини, дрібно наріжте. Помідори вимийте, обсушити, видаліть плодоніжку, дрібно наріжте. Червоний цибулю очистіть від лушпиння, і наріжте півкільцями. Зелень промийте, струсіть зайву вологу і подрібніть ножем. Картоплю очистити і крупно наріжте.
В казан по черзі викладіть нарізану моркву, обсмажений курдюк, додайте сіль, чорний мелений перець, коріандр, сушений базилік і зіру в необхідній кількості. Доведіть до кипіння і тушкуйте страву приблизно 1 годину на повільному вогні.
Додайте картоплю і знову доведіть до кипіння. Після чого додайте нарізаний болгарський перець і помідори.
Добре перемішайте шурпу. Періодично помішуючи, готуйте на невеликому вогні 20 хвилин. При необхідності додайте ще солі.
В останню чергу викладіть нарізаний червоний лук. Зніміть казан з вогню і дайте шурпі настоятися 10-15 хвилин.
Ароматну ситну шурпу з баранини по-вірменськи подавайте на стіл порційно – бульйон окремо від густої частини, прикрасивши подрібненою зеленню.
Насолоджуйтеся наваристою шурпою!
Шурпа з баранини Шурпа з баранини в казані на плиті Шурпа з баранини в каструлі Шурпа з баранини з картоплею Шурпа по-узбецьки