З великим бажанням хочу поділитися чудовим рецептів незвичайно яскравою шурпи з баранини і яловичини. Обов’язково приготуйте апетитне гаряче блюдо і порадуйте рідних ситним домашнім супом. Шурпа виходить наваристою з насиченим м’ясним бульйоном.


Інгредієнти: на 10 порц.

  • Баранина – 1 кг
  • Яловичина – 1 кг
  • Зіра – 1 ч. л.
  • Кінза – 1 пучок
  • Картопля – 5 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 3 головки
  • Морква – 4 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 1 шт.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження

Процес приготування:

Приступимо до готування шурпи з баранини і яловичини. Баранину вимийте під прохолодною водою, після чого підготовлене м’ясо викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Поставте на помірний вогонь, доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть баранину 1-1,5 години під кришкою.

Яловичину добре промийте під прохолодною водою, потім підготовлене м’ясо викладіть в каструлю і залийте холодною водою. Поставте на помірний вогонь, доведіть до кипіння, періодично знімаючи піну, яка утворилася шумівкою. Зменшіть вогонь і варіть яловичину 1-1,5 години під кришкою.

Болгарський перець ретельно вимийте під прохолодною проточною водою, видаліть насіння і серцевину, сполосніть і струсіть зайву вологу. Очищений болгарський перець наріжте шматочками середнього розміру.

Зварену баранину і яловичину вийміть з бульйону.

В казан налийте невелику кількість рослинної олії, добре розігрійте на вогні, викладіть зварене м’ясо і обсмажте до апетитної рум’яної скоринки на сильному вогні.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими півкільцями, додати до м’яса.

Морква вимийте, очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Після чого очищену моркву наріжте великими шматочками довільної форми.

Додайте моркву до решти інгредієнтів в казан разом з болгарським перцем. Влийте половину процідженого м’ясного бульйону і готуйте шурпу 15 хвилин.

Картоплю гарненько вимийте, а потім очистіть, скориставшись овочечисткою. Очищений картопля крупно наріжте і викладіть в казан.

Влийте бульйон, що залишився. Доведіть до кипіння, потім додайте сіль, чорний мелений перець, хмелі-сунелі і зіру за смаком. Перемішайте, накрийте кришкою і готуйте страву ще 20 хвилин.

Улюблену зелень гарненько промийте в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем. Я використовувала кінзу.

Наваристу ситну шурпу з баранини і яловичини подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою зеленню.

Отримуйте задоволення від ароматного страви!

Шурпа з баранини в казані Шурпа з баранини в казані на плиті Шурпа з баранини в каструлі Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини в каструлі Шурпа з яловичини класична Шурпа по-узбецьки