З превеликим бажанням хочу поділитися рецептом надзвичайно смачного гарячого першого страви. Шурпу з баранини з картоплею можна приготувати в каструлі, в казані, на плиті, на багатті і в мультиварці. Я пропоную приготувати шурпу з баранини з картоплею в каструлі.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Баранина – 500 гр.
- Картопля – 500 гр.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Морква – 2 шт.
- Помідори свіжі – 200 гр.
- Томатна паста – 2 ст. л.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Болгарський перець солодкий – 1 шт.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Окріп – 2,5 л.
- Кріп для прикраси
- Масло рослинне – для смаження
Процес приготування:
Приступимо до готування шурпи з баранини з картоплею в каструлі. Баранину вимийте в прохолодній воді, обсушити, скориставшись паперовими рушниками, і наріжте на великі шматочки приблизно однакового розміру. У каструлю з товстим дном налити трохи рослинного масла, добре розігрійте, викладіть м’ясо і обсмажте до рівномірної рум’яної скоринки на сильному вогні.
Морква вимийте, очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Після чого очищену моркву наріжте шматочками довільної форми і додайте в каструлю. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і довільно наріжте, додайте до м’яса. Періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення.
Влийте необхідну кількість попередньо підготовленого окропу. Доведіть до кипіння на помірному вогні, потім зменшіть вогонь і готуйте бульйон приблизно 40 хвилин, періодично помішуючи і знімаючи піну, яка утворилася.
Картоплю добре вимийте, очистіть, скориставшись овочечисткою. Очищену картоплю наріжте великими кубиками і викладіть в каструлю. Доведіть до кипіння і готуйте на повільному вогні 20 хвилин.
Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини, наріжте Помідори добре вимийте, обсушити паперовими рушниками, видаліть плодоніжку, і наріжте невеликими шматочками. Овочі викладіть на добре розігріту сковороду, додайте томатну пасту, акуратно перемішуючи, готуйте до розм’якшення.
Приготовані овочі відправте в каструлю, періодично помішуючи, готуйте на мінімальному вогні 10 хвилин.
Додайте сіль, чорний мелений перець і лавровий лист. Ретельно перемішайте, накрийте кришкою і готуйте страву ще 10-15 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи. Очистіть часник від лушпиння, подрібніть гострим ножем і додайте в шурпу.
Улюблену зелень промийте в прохолодній воді, а потім струсіть зайву вологу і подрібніть ножем. Я використовувала кріп. Насичену апетитну шурпу з баранини з картоплею подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою зеленню.
Приємного апетиту!
Шурпа Шурпа з баранини Шурпа з баранини в каструлі Шурпа з баранини з картоплею Шурпа з баранини класична Шурпа по-узбецьки