Головним інгредієнтом шурпи є м’ясо, тому вегетаріанського варіанти цієї страви не існує. А найбільш низькокалорійним буде рецепт шурпи з курки в мультиварці.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Курка – 400 гр.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Цибуля ріпчаста – 350 гр.
- Вода – 2 л
- Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Сіль – за смаком
- Приправа (на вибір) – за смаком
- Цибуля зелена – за смаком
Процес приготування:
Готувати шурпу з курки в мультиварці просто! Куряче філе промийте і наріжте великими шматками. Перекладіть м’ясо в каструлю і влийте воду, встановіть програму «Тушкування» на 30 хвилин.
Цибулю і моркву очистіть, наріжте кубиками. Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте соломкою.
Картоплю помийте, очистіть і наріжте кубиками. Помідори перетріть в пюре за допомогою блендера.
Після звукового сигналу мультиварки додайте до м’яса овочі, лавровий лист, подрібнені помідори і сухі спеції. Увімкніть програму «Суп» на 1 годину.
наприкінці посоліть шурпу за смаком, додайте рубану зелень і подавайте на стіл.
Приємного апетиту!
Шурпа Шурпа з курки