Головним інгредієнтом шурпи є м’ясо, тому вегетаріанського варіанти цієї страви не існує. А найбільш низькокалорійним буде рецепт шурпи з курки в мультиварці.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Курка – 400 гр.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 350 гр.
  • Вода – 2 л
  • Болгарський перець солодкий – 0,5 шт.
  • Лавровий лист – 1 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Приправа (на вибір) – за смаком
  • Цибуля зелена – за смаком

Процес приготування:

Готувати шурпу з курки в мультиварці просто! Куряче філе промийте і наріжте великими шматками. Перекладіть м’ясо в каструлю і влийте воду, встановіть програму «Тушкування» на 30 хвилин.

Цибулю і моркву очистіть, наріжте кубиками. Солодкий перець очистіть від насіння і наріжте соломкою.

Картоплю помийте, очистіть і наріжте кубиками. Помідори перетріть в пюре за допомогою блендера.

Після звукового сигналу мультиварки додайте до м’яса овочі, лавровий лист, подрібнені помідори і сухі спеції. Увімкніть програму «Суп» на 1 годину.

наприкінці посоліть шурпу за смаком, додайте рубану зелень і подавайте на стіл.

Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з курки