Справжню шурпу по-татарському рецептом можна приготувати в домашніх умовах. Яловичина зробить блюдо ситним і наваристим. Подавайте пряне частування до обіднього столу.


Інгредієнти: на 4 порції.

  • Яловичина на кістці – 400 гр.
  • Картопля – 4 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Болгарський перець солодкий – 2 шт.
  • Морква – 3 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Селера – за смаком
  • Часник – 2 зуб.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 ч. л.
  • Зелень – за смаком

Процес приготування:

Почнемо готувати шурпу по-татарськи з яловичини. Яловичину на кістці промиваємо і кладемо у велику каструлю з водою. Ставимо на вогонь.

Відварюємо до готовності, після міняємо воду в каструлі і знову кип’ятимо продукт.

В цей час чистимо картоплю і ділимо його на великі часточки.

Очищаємо від шкірки моркву. Нарізаємо овоч на довгі смуги.

Селера ріжемо тонкими брусочками, часник подрібнюємо будь-яким зручним способом.

Кубиками середнього розміру розбираємо помідори і болгарський перець.

Опускаємо в каструлю з м’ясом підготовлені овочі. Додаємо сіль за смаком, чорний мелений перець і хмелі-сунелі.

Цілком опускаємо в вміст цибулину і продовжуємо готувати страву ще 30 хвилин.

Гарячу шурпу розкладаємо по тарілках. М’ясо можна попередньо розділити на дрібні шматочки. Доповнюємо ароматною зеленню і подаємо до столу. Готово!

Шурпа Шурпа з яловичини Шурпа з яловичини в казані Шурпа з яловичини в каструлі Шурпа з яловичини класична Шурпа з яловичини по-узбецьки