Шурпа з свинини по-узбецьки виходить смакота! Шурпа – гаряче перше блюдо східних народів, приготоване на насиченому бульйоні з підвищеною жирністю і крупно нарізаними овочами. Готується шурпа на Сході виключно з баранини або яловичини. Але у нас не мусульман, я настійно рекомендую скористатися чудовим рецептом наваристою шурпи. Гаряче блюдо виходить ароматним, ситний і дуже смачним.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Свинячі ребра – 600 гр.
  • Масло рослинне – для смаження
  • Картопля – 500 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 200 гр.
  • Часник – 5 зуб.
  • Морква – 200 гр.
  • Помідори свіжі – 200 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Зіра – за смаком
  • Зелень – за смаком
  • Вода – 3 л

Процес приготування:

Рецепт приготування шурпи з свинини по-узбецьки смачний! Свинячі реберця або будь-яку іншу частину свинини з кісточками гарненько промийте під холодною проточною водою, після чого підготовлене м’ясо обсушити, скориставшись паперовими рушниками, і нарубаєте на великі частини.

В казан або каструлю з товстим дном налити невелику кількість рослинної олії, добре розігрійте, викладіть підготовлені свинячі реберця і обсмажте до апетитної рум’яної скоринки на сильному вогні.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, промийте і наріжте тонкими півкільцями, додати до м’яса.

Морква вимийте, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою.

Після чого очищену моркву наріжте великими шматочками довільної форми і додайте до решти інгредієнтів в казан. Періодично помішуючи, обсмажте до розм’якшення.

Болгарський перець ретельно промийте під прохолодною проточною водою, потім очистіть від насіння і серцевини, знову промийте і струсіть зайву вологу.

Очищений болгарський перець наріжте півкільцями і відправте в казан, періодично помішуючи, обсмажте.

Картоплю ретельно вимийте, а потім очистіть, скориставшись овочечисткою.

Очищений картопля крупно наріжте і викладіть в казан. Час від часу помішуючи, обсмажте до появи апетитною рум’яною кірочки.

Помідори ретельно вимийте в прохолодній проточній воді, обсушити паперовими рушниками. Після чого видаліть плодоніжку, за бажанням можна зняти шкірку і наріжте великими шматочками.

Викладіть до решти інгредієнтів, акуратно перемішуючи, обсмажте кілька хвилин.

Влийте необхідну кількість питної води таким чином, щоб вода повністю покривала блюдо. Доведіть до кипіння, потім додайте сіль, чорний мелений перець, зіру за смаком. Гарненько перемішайте, накрийте кришкою і готуйте страву ще 40-45 хвилин на повільному вогні, періодично помішуючи.

Тим часом очистіть часник від лушпиння, промийте під холодною водою, і подрібніть гострим ножем.

Улюблену зелень гарненько промийте в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем. Я використовувала зелений лук.

В кінці приготування додайте в шурпу подрібнений часник, ретельно перемішайте. Ароматну ситну шурпу з свинини по-узбецьки подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою зеленню.

Насолоджуйтеся наваристим апетитним першим блюдом!

Шурпа Шурпа з свинини в казані Шурпа з свинини классическая