Любителям перших страв від усієї душі рекомендую приготувати апетитну шурпу з свинячої рульки. Шурпа виходить наваристою з насиченим і збалансованим смаком. Страва має ідеальну густою консистенцією. Приготуйте шурпу своїм рідним на обід, і вони отримають незабутнє задоволення.
Інгредієнти: на 6 порції.
- Свиняча рулька – 700 гр.
- Масло рослинне – для смаження
- Картопля – 3 шт.
- Сіль – за смаком
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Часник – 3 зуб.
- Морква – 1 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Окріп – 1,5 л.
- Перець чорний мелений – за смаком
- Петрушка – за смаком
Процес приготування:
Щоб зробити шурпу з свинячої рульки, насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування незвичайно смачною шурпи з свинячої рульки.
Свинячу рульку акуратно обробіть, попередньо видаливши шкіру, гарненько промийте м’ясо під холодною проточною водою. М’ясо обсушити паперовими рушниками.
В глибоку каструлю з товстим дном налийте невелику кількість рослинного масла.
Підготовлене м’ясо свинини викладіть в каструлю, поставте на помірний вогонь і обсмажте до золотистої скоринки апетитною з усіх боків.
Моркву і картоплю добре вимийте, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і промийте в прохолодній воді.
Очищений ріпчасту цибулю наріжте тонкими півкільцями, додайте до смаженій м’ясу.
Очищену моркву наріжте великими шматочками довільної форми і додайте до решти інгредієнтів в каструлю.
Періодично помішуючи, обсмажте овочі до м’якості.
Потім додайте сіль і чорний мелений перець за смаком.
Влийте необхідну кількість окропу. Доведіть до кипіння, з допомогою шумівки зніміть піну, яка утворилася. Накрийте каструлю кришкою і готуйте страву приблизно 1 годину на мінімальному вогні, періодично помішуючи і при необхідності додаючи окріп.
Помідори ретельно вимийте в прохолодній проточній воді. Після чого видаліть плодоніжку, за бажанням можна зняти шкірку і наріжте великими шматочками. Викладіть до решти інгредієнтів.
Очищений картопля крупно наріжте і викладіть в каструлю.
Доведіть до кипіння і готуйте під кришкою на повільному вогні 20 хвилин.
Тим часом очистіть часник від лушпиння, промийте під холодною водою і наріжте тонкими скибочками.
Улюблену зелень добре сполосніть в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем. Я використовувала петрушку.
В кінці приготування додайте в шурпу подрібнений часник і петрушку, ретельно перемішайте. Доведіть до кипіння і відразу зніміть з вогню. Дайте шурпі настоятися протягом 15 хвилин.
Ароматну ситну шурпу з свининою рульки подавайте на стіл порційно.
Насолоджуйтеся наваристим апетитним першим блюдом!
Шурпа Шурпа з свинини Шурпа з свинини в казані Шурпа з свинини в казані на плиті Шурпа з свинини з картоплею Шурпа з свинини класична Шурпа класична