Сьогодні хочу поділитися особливо смачним і простим у приготуванні, на мій погляд, рецептом шурпи з свинини в каструлі за класичним рецептом. Гаряче блюдо я часто готую своїм домашнім. Шурпа виходить ніжною і збалансованої за смаком. Скористайтеся рецептом і порадуйте свою сім’ю.


Інгредієнти: на 6 порції.

  • Свинина – 450 гр.
  • Картопля – 200 гр.
  • Сіль – за смаком
  • Цибуля ріпчаста – 150 гр.
  • Часник – 4 зуб.
  • Морква (заморожена) – 150 гр.
  • Помідори свіжі – 200 гр.
  • Болгарський перець солодкий – 200 гр.
  • Перець чорний мелений – за смаком
  • Масло рослинне – для смаження
  • Зелень – для прикраси

Процес приготування:

Приступимо до готування шурпу з свинини в каструлі за класичним рецептом. Свинину добре вимийте в прохолодній воді, після чого підготовлене м’ясо обсушити, скориставшись паперовими рушниками чи серветками, і наріжте на великі шматочки однакового розміру.

Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, сполосніть під водою і наріжте середнім за розміром кубиком.

Часник очистіть від лушпиння, сполосніть під водою і пропустіть через прес. Якщо немає преса, часник подрібніть гострим ножем.

В глибоку сковороду налийте трохи олії, добре розігрійте, викладіть підготовлене м’ясо і обсмажте до рівномірної золотистої скоринки з усіх сторін на максимальному вогні.

Після чого додайте подрібнену ріпчасту цибулю і часник. Перемішайте. Готуйте на мінімальному вогні під кришкою.

Картоплю гарненько вимийте, а потім очистіть від шкірки, скориставшись овочечисткою.

Очищену картоплю наріжте шматочками середнього розміру.

Болгарський перець вимийте, очистіть від насіння і серцевини. Очищений болгарський перець наріжте великими шматочками.

Помідори вимийте, обсушити паперовими рушниками. Після чого видаліть плодоніжку, за бажанням зніміть шкірку, обдавши помідори окропом, і наріжте великими шматочками.

В каструлю з товстим дном викладіть обсмажене м’ясо з цибулею і часником.

Потім по черзі викладіть підготовлені овочі – картопля, болгарський перець, помідори і заморожену натерту моркву, яку можна замінити свіжою. Ретельно перемішайте.

Влийте необхідну кількість питної води так, щоб вона повністю покривала інгредієнти.

Додайте сіль і чорний мелений перець за смаком.

Каструлю поставте на помірний вогонь і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь, накрийте кришкою та готуйте шурпу 40 хвилин, періодично помішуючи.

Улюблену зелень гарненько промийте в прохолодній воді, а потім струсіть від зайвої вологи і подрібніть ножем.

Ароматну ситну шурпу з свинини за класичним рецептом подавайте на стіл порційно, прикрасивши подрібненою зеленню.

Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з свинини Шурпа з свинини з картоплею Шурпа з свинини класична