Ароматну пряну шурпу можна приготувати в домашніх умовах в каструлі. Додавання яловичини зробить блюдо поживним і наваристим. Підходить для дружніх сімейних обідів.


Інгредієнти: на 8 порції.

  • Яловичина – 1 кг
  • Картопля – 6 шт.
  • Цибуля ріпчаста – 1 головка
  • Морква – 5 шт.
  • Помідори свіжі – 2 шт.
  • Часник – 4 зуб.
  • Лавровий лист – 2 шт.
  • Сіль – за смаком
  • Перець чорний мелений – 1 щіпка
  • Коріандр мелений – 1 щіпка
  • Приправа Хмелі-Сунелі – 1 щіпка
  • Зелень – 1 пучок

Процес приготування:

Як почати готувати шурпу з яловичини в каструлі в домашніх умовах? Яловичину ділимо на великі шматки. Опускаємо їх у велику каструлю з водою і ставимо на плиту.

Відварну яловичину витягуємо з каструлі. Остуджуємо і ріжемо на шматки дрібніші.

Якщо є кістки, то прибираємо їх. З жилками чинимо також.

Готовий бульйон при необхідності проціджують. Опускаємо в нього очищену цибулину, крупно порізану моркву і лаврове листя.

Очищаємо картоплю і ділимо його на четвертинки. Також викладаємо в бульйон.

Дрібно нарізаємо помідори. Кладемо їх до інших овочів.

Солимо блюдо, доповнюємо подрібненим часником і посипаємо спеціями. Варимо близько 30 хвилин.

В порційні тарілки викладаємо шматочки яловичини. Доповнюємо їх вареними овочами і гарячим бульйоном. Подаємо готову шурпу до столу з хлібом і свіжими овочами. Приємного апетиту!

Шурпа Шурпа з яловичини в каструлі Шурпа з яловичини класична Шурпа по-узбецьки