Ароматну пряну шурпу можна приготувати в домашніх умовах в каструлі. Додавання яловичини зробить блюдо поживним і наваристим. Підходить для дружніх сімейних обідів.
Інгредієнти: на 8 порції.
- Яловичина – 1 кг
- Картопля – 6 шт.
- Цибуля ріпчаста – 1 головка
- Морква – 5 шт.
- Помідори свіжі – 2 шт.
- Часник – 4 зуб.
- Лавровий лист – 2 шт.
- Сіль – за смаком
- Перець чорний мелений – 1 щіпка
- Коріандр мелений – 1 щіпка
- Приправа Хмелі-Сунелі – 1 щіпка
- Зелень – 1 пучок
Процес приготування:
Як почати готувати шурпу з яловичини в каструлі в домашніх умовах? Яловичину ділимо на великі шматки. Опускаємо їх у велику каструлю з водою і ставимо на плиту.
Відварну яловичину витягуємо з каструлі. Остуджуємо і ріжемо на шматки дрібніші.
Якщо є кістки, то прибираємо їх. З жилками чинимо також.
Готовий бульйон при необхідності проціджують. Опускаємо в нього очищену цибулину, крупно порізану моркву і лаврове листя.
Очищаємо картоплю і ділимо його на четвертинки. Також викладаємо в бульйон.
Дрібно нарізаємо помідори. Кладемо їх до інших овочів.
Солимо блюдо, доповнюємо подрібненим часником і посипаємо спеціями. Варимо близько 30 хвилин.
В порційні тарілки викладаємо шматочки яловичини. Доповнюємо їх вареними овочами і гарячим бульйоном. Подаємо готову шурпу до столу з хлібом і свіжими овочами. Приємного апетиту!
Шурпа Шурпа з яловичини в каструлі Шурпа з яловичини класична Шурпа по-узбецьки